Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lielais dzintars atklāj skaņu ierakstu studiju un aicina veikt ierakstus

Liepājas koncertzāle Lielais dzintars atklājusi skaņu ierakstu studiju un aicina mūziķus ierakstīt savas programmas izcilajā Lielā dzintara akustikā, informēja koncertzāles pārstāve Santa Margeviča.

"Pandēmijas laikā, kad koncertdarbība vairs nav iespējama, es aicinu mūziķus nodoties ierakstiem. Vēlamies plašākai publikai atklāt, ka Liepājas koncertzāle ir ne tikai vieta, kur baudīt mākslu, bet arī vieta izciliem skaņu ierakstiem. Ierakstu studijas veidošanā piedalījušies arī vadošie Latvijas skaņu režisori – Normunds Šnē, Normunds Slava un Andris Ūze. Šis ir īstais brīdis "ierakstīt" sevi vēsturē ar kādu brīnišķīgu pasaules klasiķu interpretāciju vai mūsdienu latviešu komponistu skaņdarbu!" aicina Lielā dzintara valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons.

Lielais dzintars mūziķiem piedāvā profesionālu akustiskās mūzikas ierakstu tehniku, kas piemērota ne tikai orķestriem, bet arī solo un kamermūzikai. Sadarbībā ar Latvijas labākajiem speciālistiem tiek nodrošināts pilns ierakstu serviss – no skaņu režijas līdz ierakstītā audio materiāla miksēšanai un māsterēšanai. Līdz šī gada 15. maijam mūziķiem iespējams iesniegt savu projekta pieteikumu Valsts kultūrkapitāla fondā, lai pretendētu uz finansējumu ieraksta īstenošanai jebkurā no ierakstu studijām. Tā kā publisko pasākumu norise šobrīd ir "uz jautājuma zīmes", Lielais dzintars aicina mūziķus iesniegt fonogrammu ierakstīšanas vai arī pilna CD ieraksta projektus Valsts kultūrkapitāla fondā.

Paralēli koncertdarbībai pie savas skaņu ierakstu studijas izveides Liepājas koncertzāle strādā jau ilgtermiņā. Līdz šim galvenokārt ierakstīti koncertzāles rezidentu – Liepājas Simfoniskā orķestra koncerti, kas šobrīd augstākajā kvalitātē klausāmi CD formātā un digitāli. Taču līdz ar ārkārtas situāciju, kad Lielā dzintara līdzšinējo darbību praktiski paralizējis vīruss, ierakstu studija ir risinājums, kā vienlaikus gūt ieņēmumus koncertzāles uzturēšanai, gan arī atbalstīt mūziķus.

Plašāka informācija koncertzāles mājaslapā: lielaisdzintars.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja