Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

M83. Galaktikas vārdā

Pamatīga mūzikas ballīte ar M83 ir garantēta

Septiņpadsmit gadu vecajam parīzietim Antonī Gonsalesam, kura interesi par futbolu bija nomainījusi mūzika un jau nedaudz apgūtā ģitārspēle, pietika iegādāties sintezatoru un ierakstīt savu pirmo demo, lai sāktos viņa ceļš pretī slavas virsotnēm. Jaunais mūziķis aizsūtīja ierakstu vairākām franču kompānijām, no kurām viena viņu pamanīja. Sadarbībā ar Nikolā Fromago radās duets M83, kas tika nosaukts kādas tālas 1752. gadā atklātas galaktikas vārdā. Debijas albums tapa 2001. gadā, taču plašākā mērogā tas tika pamanīts pēc četriem gadiem, kad slavenā kompānija Mute Records (strādā ar Depeche Mode, Laibach, Niku Keivu u. c.) ierakstu izdeva atkārtoti, jo kritiķi bija saslavējuši M83 otro albumu Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts.

Pēc pasaules turnejas Nikolā pameta duetu, bet Antonī turpināja viens, radot pats savu mūziku, kā arī remiksējot Placebo, Depeche Mode un Goldrapp dziesmas, kas arī radīja papildu interesi par M83. Viņa sadarbības partneru sarakstā parādījās producents Kens Tomass, kurš strādājis ar Cocteau Twins un Bjorkas grupu The Sugarcubes, – Antonī Gonsaless ir atzinis, ka savā mūzikā daudz iedvesmojies no 80. gadiem. Šo periodu viņš uzskata par brīnišķīgu posmu mūzikas vēsturē, kā spilgtus paraugus savā mūzikas izglītībā minot dziļas pēdas rokmūzikā atstājušās grupas Pink Floyd un My Bloody Valentine. Uz vairākiem gadiem par dziedātāju un taustiņinstrumentālisti gan M83 ierakstos, gan koncertos kļuva Morgana Kibija, šogad viņa grupu atstāja. Jauna vokāliste tika meklēta ar sludinājuma palīdzību. Prasības: "būt pieejamai mēģinājumiem no gada sākuma Losandželosā" (tur Antonī Gonsaless dzīvo kopš 2010. gada); "bez krimināla rakstura ceļošanas ierobežojumiem pa visu pasauli" (M83 turneja jau bija saplānota).

No eksplozīvajiem priekšnesumiem pagājušajā desmitgadē uz mazajām skatuvēm lielajos festivālos nu jau projekts M83 izaudzis par galveno skatuvju atrakciju, pats Antonī Gonsaless koncertos spēlē taustiņinstrumentus un ģitāras. Šovasar redzētais Open’er festivālā Polijā liecina, ka pamatīga dzīvās mūzikas ballīte ar M83 Salacgrīvā ir garantēta.

M83 uzstāsies sestdien, 16. jūlijā, plkst. 23.30 uz Lattelecom skatuves

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja