Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Positivus festivālā tiks pārstāvēta Tallinas Mūzikas nedēļa

Turpinot tradīciju, Positivus festivāls un Tallinas Mūzikas nedēļa arī šogad Palladium skatuves apmeklētājiem piedāvās iepazīties ar talantīgākajiem māksliniekiem no Igaunijas, informēja festivāla pārstāve Linda Igolniece.

19. jūlijā uz skatuves kāps Wilhelm, Sillamaa Trad.Attack! un Marten Kuningas, savukārt 20. jūlijā Argo Vals, Three Leg Dog un Kali Briis.

Mazāk nekā gada laikā Wilhelm ir uzstājušies praktiski visās nozīmīgākajās Igaunijas koncertvietās un pasākumos, turklāt kritiķu atsauksmes par grupu ir arvien slavējošākas un slavējošākas. Trausli divu dāmu vokāli dažādu stīgu instrumentu un perkusiju pavadījumā veido aizraujošu džeza un indie popa savienojumu, kas savā varā aizrauj ikvienu klausītāju.

Sillamaa Trad.Attack! ir dūdistes, ģitārista un bundzinieka apvienība, kas savā mūzikā izceļ interesantāko no igauņu tautas mūzikas, ietērpjot to netradicionālās skaņās un aranžējumos.

Tikai igauniski dziedošais dziesminieks Marten Kuningas rudenī laidīs klajā savu otro albumu Praktiline Mees, ko kaimiņvalsts prese jau šobrīd dēvē par vienu no gada gaidītākajiem ierakstiem. Īpaši tiek izceltas mūziķa radītās melodijas, kurās uzreiz dzirdams, ka tās top, tikai un vienīgi eksperimentējot ar skaņām mēģinājumos un koncertos.

Argo Vals ir komponists un ģitārists, kura koncertiem tiek piesaistīti līdz pat astoņiem mūziķiem, kas palīdz realizēt visu to, ko Argo pirms tam ir radījis studijā. Apvienības mūziku nav iespējams ielikt nekādos stilistiskajos žanros, jo savas instrumentālās dziesmas viņš cenšas veidot pēc iespējas dažādākas, ievērojot tikai vienu vienīgu principu – tām jābūt pēc iespējas grūvīgākām.

Igauņu mūzikas producents un mākslinieks Kali Briis, īstajā vārdā Alans Olonens savu mūziku raksturo kā nedaudz naivu, taču lieliski sistematizētu un dažbrīd pat strauju. Viņa radītā mūzika iekļaujas vairāku žanru kategorijās, no sērīgas elektronikas un mierīga RnB līdz pat enerģiskam elektro, pozitīvam rokam un draiskai popmūzikai. Kali Briis komponē, producē un raksta pats savu mūziku, kā arī pats spēlē visus instrumentus, pēc iespējas retāk izmantojot datorprogrammas. Viņa jaunākais albums Say Whaat? (2013) šī gada Igaunijas Mūzikas balvu ceremonijā ieguva Labākā alternatīvā albuma titulu.

Pēdējos gados Igaunijā ir radušās neskaitāmas indie un folkmūzikas grupas, uz kuru fona Three Leg Dog izceļas, spēlējot psihedēlisko roku, ko iedvesmojusi teju visu šī žanra leģendu daiļrade.

Jau ziņots, ka uz Lattelecom skatuves uzstāsies Kraftwerk, Bastille, Ellie Goulding, Elbow, The Kooks, The 1975, Daughter, Anna Calvi, The Horrors, You Me At Six, AlunaGeorge, NONONO, FM Belfast, And So I Watch You From Afar.

Uz Nordea skatuves uzstāsies Tricky, Chet Faker, Pharoah Sanders Quartet, Laura Mvula, Junip, Temples, Of Montreal, MØ, Future Islands, King Charles, Kid Karate, Justina Lee Brown&Latvian Blues Band, Birth Of Joy un Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris.

Festivāla trīs dienu biļete bez teltsvietas maksā 57 eiro un ar teltsvietu 63 eiro. Biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs un Nordea bankomātos. Tuvojoties festivālam, biļešu cena pieaugs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja