Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Positivus festivālā varēs apskatīt mieram veltīto izstādi Ukraine in Miniature

Šī gada Positivus festivālā būs iespēja vērot no Ukrainas speciāli atvesto unikālo izstādi Ukraine in Miniature. Festivālā uzstāsies divas ukraiņu grupas un sadarbībā ar biedrību Tavi draugi un Music Saves Ukraine festivāla apmeklētāji tiks aicināti ziedot dažādām atbalsta iniciatīvām Ukrainā

Festivāla teritorijā būs apskatāma izstāde Ukraine in Miniature. Interaktīvā izstāde parāda, cik nozīmīgs ir Ukrainas nekustamais kultūras mantojums, ko pašlaik apdraud Krievijas pilna mēroga iebrukums. Tā ataino Ukrainas kultūras pieminekļus, tostarp Krievijas agresijas rezultātā sagrautās ēkas. Izstādes mērķis ir uzsvērt Ukrainas kultūras nozīmi Eiropas kontekstā un ilustrēt plašos postījumus, ko izraisījis Krievijas brutālais pilna mēroga iebrukums.

Festivālā būs dzirdamas divas Ukraiņu mākslinieku grupas - OTOY un Love’n’Joy. Ukraiņu reperis OTOY savā mūzikā ataino tautas cīņassparu pret Krievijas iebrucējiem un ar to saistītos pārdzīvojumus. Viņš ir zaudējis vecāko brāli un kā brīvprātīgais frontes līnijā palīdzējis meklēt bojāgājušos. “Lepojos ar ukraiņiem, kas cīnās ar Putina armiju. Krievi sen ir pārkāpuši visas sarkanās līnijas, un mums ir jācīnās līdz galam," saka Vjačeslavs.t.

Savukārt grupa Love’n’Joy, viena no šobrīd populārākajām ukraiņu grupām, izveidota 2009. gadā Kijivā. Grupai raksturīga indīroka skaņa, ko paspilgtina psihedēlijas un postpanka iezīmes.

Paralēli iepriekš minētajām iniciatīvām šogad sadarbībā ar biedrību Tavi draugi un Music Saves Ukraine festivāla apmeklētāji tiek aicināti iespēju robežās sniegt ziedojumus Ukrainas atbalstam.

Jau vēstīts, ka 2024. gadā festivāls Positivus notiks 19. un 20. jūlijā Rīgā, Lucavsalā. Festivāla biļetes pieejamas www.positivusfestival.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja