Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Trio Metamorfoze piedalās nozīmīgākajā flautas spēles festivālā Šveicē

Laikmetīgās kamermūzikas ansamblis Trio Metamorfoze, kurā muzicē flautistes Liene Dobičina, Zane Jurēvica un pianiste Zane Rubesa, ir ielūgts sniegt koncertu Šveices nozīmīgākajā flautas spēles festivālā Le Golden Flute Classic (iepriekš – La Côte Flute Festival), kas šogad svin savu 10 gadu jubileju, informēja ansambļa pārstāvji

Trio Metamorfoze koncerts Nordic Landscapes jeb Ziemeļu ainavas notiks 6. oktobrī plkst. 14.00 Grand-Champ teātra Kolonnu zālē, Glendā, Ženēvas reģionā, Šveicē. Mūziķes atskaņos latviešu sieviešu komponistu jaundarbus divām flautām un klavierēm: Annas Veismanes skaņdarbu Fugato. Burdons. Estampija, Madaras Pētersones Bezdelīgu un Santas Ratnieces Celestine, kas piedzīvos pasaules pirmatskaņojumu. Visu trīs komponistu darbi ir veltīti ansamblim Trio Metamorfoze un ir daļa no ansambļa iecerētā albuma Silueti.

Sasniedzot savu 10 gadu jubileju, festivāls Golden Flute Classics nostiprina savu pozīciju Šveices mūzikas dzīvē, kļūstot par vadošo flautas festivālu Šveicē. Laikā no 2024. gada 3. līdz 6. oktobrim tajā uzstāsies vairāk nekā 200 mākslinieku, t. sk. tādi pasaules slaveni flautisti kā Sofija Šerjē (Sophie Cherrier), Matiass Cīglers (Matthias Ziegler), Jasmīna Čoja (Jasmine Choi), Žiljeta Hurela (Juliette Hurel), Andrašs Adorjans (András Adorján) u.c., piedāvājot plašu koncertu un meistarklašu klāstu flautas spēles profesionāļiem, jaunajiem flautistiem un ģimenēm ar bērniem. Festivāla laikā tiek rīkots pasākums Swiss Flute Fair, vienkopus pulcējot flautistus, komponistus, instrumentu ražotājus, nošu izdevējus u.c. nozares pārstāvjus.

Trio Metamorfoze ir kameransamblis, kas šķietami vienkāršam instrumentu sastāvam - divām flautām un klavierēm, piešķir hipnotiski suģestējošu skanējumu. Trio Metamorfoze mūziķes – flautistes Liene Dobičina, Zane Jurēvica un pianiste Zane Rubesa – savu augstvērtīgo māksliniecisko sniegumu apliecinājušas koncertos un festivālos Latvijā un citviet Eiropā. Kopš ansambļa dibināšanas 2015. gadā Trio Metamorfoze ir guvušas nozīmīgus panākumus starptautiskos konkursos un sniegušas koncertus prestižos mūzikas festivālos. Par sniegumu 2022.gadā Trio Metamorfoze tika nominēts Lielajai Mūzikas gada balvai kategorijā Gada jaunais mākslinieks.

Savā radošajā darbībā trio vēlas akcentēt 21. gadsimta kamermūzikas dažādo skanējumu, sadarbībā ar komponistiem veicināt jaundarbu tapšanu, atskaņošanu un ieskaņošanu, kā arī kopā ar citu mākslas jomu pārstāvjiem radīt starpdisciplināras koncertperformanču projektus, tā veidojot unikālu koncertpieredzi klausītājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja