Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aprīlī pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults atgriezīsies Tadeušs Voicehovskis

Poļu diriģents Tadeušs Voicehovskis kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri 20. aprīlī pulksten 18.00 koncertzālē Lielais dzintars atskaņos koncertu, kurā flautas burvības pilnais skanējums savīsies ar Antonīna Dvoržāka simfoniskās mūzikas spēku.

Ar Latvijā ļoti iecienīto un starptautiski atzīto poļu maestro Tadeušu Voicehovski (Tadeusz Wojciechowski) Liepājas Simfoniskais orķestris ir sadarbojies daudzkārt, pēdējo reizi tas gan bija 2012. gadā Starptautiskajā Pianisma zvaigžņu festivālā, līdz ar to koncertzālē Lielais dzintars šī viņam būs debija.

20. aprīlī poļu maestro ilgi gaidītā atgriešanās pie Liepājas publikas notiks ar koncertprogrammu, kurā skanēs Staņislava Moņuško uvertīra pirmajai poļu nacionālajai operai Halka un čehu komponista Antonīna Dvoržāka viens no populārākajiem simfoniskajiem darbiem – Septītā simfonija. Tas ir viens no Dvoržāka meistardarbiem, kas parāda komponista spēju apvienot nacionālo un universālo, tradicionālo un inovatīvo, emocionālo un intelektuālo. Šī simfonija atspoguļo Dvoržāka mīlestību pret dzimteni un viņa apbrīnu par jauno pasauli.

Šajā vakarā gaidāms arī pirmatskaņojums – to piedzīvos latviešu komponistes Marinas Gribinčikas Koncerts flautai un orķestrim, kurā solista lomu pildīs Liepājas Simfoniskā orķestra flautu grupas koncertmeistars Reinis Lapa.

Tadeušs Voicehovskis, kurš, starp citu, pazīstams kā viens no labākajiem Moņuško un Dvoržāka interpretiem, Latvijā ievērību un atzinību guvis gan Latvijas Nacionālās operas izrādēs, gan tieši Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotajā Starptautiskajā Pianisma zvaigžņu festivālā un arī koncertos ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Tadeuša Voicehovska vadībā iestudētā Šarla Guno opera Fausts 2016. gadā saņēma Latvijas Lielo mūzikas balvu.

Diriģents guvis godalgotas vietas starptautiskos konkursos un viesojies daudzos ievērojamos koncertnamos vairumā Eiropas valstu, ASV, Japānā, Kolumbijā, Meksikā, Turcijā; veicis neskaitāmus ierakstus EMI, Polijas Radio un Dānijas Radio. 2007. gadā maestro saņēma Polijas Kultūras ministrijas un Nacionālā mantojuma fonda sudraba medaļu Par ieguldījumu kultūrā Gloria Artis.

​Varšavas Nacionālajā operā maestro vada operu un baletu izrādes jau no 70. gadiem. Kā galvenais diriģents darbojies Dānijas Karaliskās akadēmijas orķestrī no 1982. līdz 1996. gadam. 1994. gadā Voicehovskis tika iecelts par Polijas Radio orķestra un kora māksliniecisko vadītāju.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tīklā: www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja