Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar skatu augšup Augusta debesīs

Noskaņu koncerts Neikenkalnā režisoram Uģim Brikmanim

Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos Kocēnu novadā 24. augustā plkst. 15 notiks izcilajam latviešu režisoram Uģim Brikmanim veltīts noskaņu koncerts Augusta debesīs. Tas plānots noskaņās, kas nes vieglumu, ļauj iegrimt nelielā apcerē un burtiski ieskatīties augusta debesīs. 

"Viņš nebaidījās no lielām domām, lielām idejām – tieši viņš bija simtgades Dziesmu svētku noslēguma koncerta režisors. Bet Uģis neaizmirsa arī par "mazo" un nebaidījās dalīties tajā, kas viņam būtisks," par režisoru, kurš pagājušā gada augustā aizgāja mūžībā, saka koncerta mākslinieciskā vadītāja, koklētāja Laima Jansone. 

Uģis Brikmanis bija režisors visiem lielajiem pasākumiem Neikenkalna dabas koncertzālē: Pirmajiem dziedāšanas svētkiem – 150, folkloras festivālam Baltica, deju izrādei No zobena saule lēca, kas pirmo uzvedumu dabā piedzīvoja tieši Dikļos, Dziesmu svētku modelēšanas koncertam. Viņš ticēja, ka laba mūzika, labi vārdi, vienošanās kopīgā dejā ir veids, kā atklāt kultūrvēsturisko, leģendām apvīto vietu patieso dabu.

"Uģis bija tas, kurš mani iepazīstināja ar šo vietu un Kocēnu novadu, kurā jau trešo gadu norisinājusies arī pasaules koklētāju nometne. Bija arī vēlējums reizi gadā sarīkot koncertu, kas šo vietu ievizētu un iedzīvinātu. Tas arī ir galvenais Augusta debesīs motīvs. Tas būs ikgadējs pasākums, uz kuru aicināti visi. Spēlēsim, dziedāsim un atcerēsimies, ka nevar nedarīt to, ko var darīt, un ka būtiskākais ir neapstāties, bet turpināt izkopt un apzināties savas vērtības, nebaidīties no mazas daļiņas patriotisma sevī un saprast, ka pašiem ir jādara, tad arī būs," stāsta Laima Jansone. Šajā reizē kopā ar viņu uz skatuves būs grupas The Sound Poets solists Jānis Aišpurs, džeza dziedātāja Laura Polence un Baltijas valstu mūziķu kopprojekts Trīs upes, kurā Laima Jansone muzicē kopā ar ģitāristu, komponistu Andrē Mākeru (Igaunija) un Sauļu Petreiki (Lietuva), kurš spēlē pūšaminstrumentus no visas pasaules. 

Par pasākuma tituldziesmu izvēlēta Renāra Kaupera, Raimonda Tigula un Laimas Jansones Augusta debesīs ar Imanta Ziedoņa dzeju. Vieglā noskaņu koncertā savīsies latviskais ar pasaulīgo, kopīgi spēcinot un iezīmējot Baltijas valstu saikni un bagāto kultūru. Līdzās džeza vokālistes Lauras Polences izpildītajām latviešu tautasdziesmām būs pasaules tautasdziesmu melodijas un autordarbi neparastās Baltijas mūziķu aranžijās, tautā iemīļotas Jāņa Aišpura dziesmas un Laimas Jansones kokles improvizācijas – viss ar skatu augusta debesīs. Koncerta ieņēmumus novirzīs Uģa Brikmaņa gaismas ceļa turpināšanai, Neikenkalna dabas koncertzāles un Dziesmu svētku attīstībai. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja brīva. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja