Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ar svinīgu balvu pasniegšanas ceremoniju atklās LNO jauno sezonu

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) šodien atklās jauno sezonu ar svinīgu balvu pasniegšanu un pateicību māksliniekiem par iepriekšējā darba cēlienā paveikto.

Balvu kā labākais operas solists par spilgti atveidotu Jāzepa lomu latviešu komponista Ērika Ešenvalda operā "Augļu koks ir Jāzeps", kā arī citām lomām un debijām pagājušajā sezonā saņems jaunais basbaritons Jānis Apeinis. Kā labākā baleta soliste tiks apbalvota skatītājiem jau pazīstamā Margarita Demjanoka, savukārt labākās orķestra mākslinieces novērtējums šogad piešķirts LNO orķestra pirmo vijoļu koncertmeistarei Aijai Frišenfeldei.

Par īpašiem mākslinieciskiem un radošiem sasniegumiem pateicība koncertā tiks veltīta soprānam Airai Rūrānei, kā arī operas baleta trupai.

Balvu par ieguldīto mūža darbu mākslinieciskajā jomā piešķirs ilggadējai LNO koncertmeistarei Ilzei Grīnbergai, bet par mūža ieguldījumu operas nama tehniski administratīvajā jomā apbalvojumu saņems gaismu mākslinieks Valdis Auliks.

Balvā mākslinieki saņems tēlnieka Alda Lorenca veidotas skulptūras un naudas prēmijas tūkstoša latu apjomā pēc nodokļu nomaksas.

Balsojumam izvirzīta LNO direktora Andreja Žagara režisētā Žorža Bizē "Karmena" ar latviešu mecosoprāna Elīnas Garančas debiju titullomā, LNO galvenā baleta mākslinieciskā vadītāja Aivara Leimaņa jubilejas izrādē prezentētais uzvedums "Bahčisarajas strūklaka", komponista Jāņa Lūsēna un dramaturģes Māras Zālītes kopdarbībā veidotā opera bērniem "Leļļu opera", kā arī baleta iestudējums "Anna Kareņina", Antonīna Dvoržāka opera "Nāra" un Riharda Vāgnera opera "Zigfrīds", kas pirmizrādi pieredzēja jūnijā Rīgas Operas festivāla ietvaros.

Balvas komisijā darbojās LNO direktors, operas nama galvenais baletmeistars, akciju sabiedrības "Latvijas gāze" valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis, uzņēmuma "Itera Latvija" prezidents Juris Savickis, Latvijas Kultūras fonda valdes priekšsēdētājs Pēteris Bankovskis, Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode, jaunās sezonas LNO galvenais diriģents Ģintars Rinkevičs, kā arī kultūras ministre Helēna Demakova (Tautas partija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja