Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs Tallinā uzstāsies kanādiešu dziedātāja Feista

Ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs Tallinā augusta vidū gaidāms kanādiešu dziedātājas Feistas koncerts, informē festivāla Positivus pārstāvji.Prestižajai Grammy balvai nominētā kanādiešu dziedātāja Feista šogad sniegs savu vienīgo koncertu Baltijā, Tallinas Kadriorg vēstures muzeja Ziedu dārzā.

Koncerts notiks 13. augustā Feistas Metals tūrē.Dziesminiece Leslija Feista savu muzikālo solo karjeru sāka 1999. gadā ar debijas albuma Monarch izdošanu. Abi nākamie albumi Let It Die (2004) un The Reminder (2007) tika pārdoti vairāk nekā 2,5 miljonos kopiju, nodrošinot māksliniecei pozitīvas mūzikas kritiķu atsauksmes. Albumos jūtama folka, džeza, sapņainā franču popa un disko ietekme.Let It Die māksliniecei nopelnīja līdz šim lielāko atzinību – divas Juno Awards jeb Kanādas Grammy balvas nominācijas labākās jaunās mākslinieces un labākā alternatīvā rokalbuma kategorijās 2005. gadā.Feistas trešais soloalbums The Reminder (2007) bija nominēts četrām Grammy balvām, ieguva sešas Juno balvas un tika iekļauts Music Prize Shortlist balvu laureātu pulkā.

2011. gada septembrī tika izdots mākslinieces ceturtais studijas albums Metals, par kuru Feista saņēma divas Juno balvas šī gada ceremonijā nominācijās Gada māksliniece un Pieaugušo alternatīvā gada albums.

Dziesmas albumā Metals ir ar plašas amplitūdas skanējumu – no zemiem dārdiem un mainīgām noskaņām līdz brutālām un intensīvām skaņām, kas atgādina pērkondārdu.

"Šeit es izmantoju daudz vairāk haosa, kustību un trokšņu nekā jebkad agrāk," saka Feista. "Es atļāvos pieļaut vairāk kļūdu kā jebkad agrāk, kas, izrādījās, nebija kļūdas, ja tu atveries un atvēli tām telpu. Veidojot albumu, es nevienkāršoju lietas un paļāvos uz tiem ģeniālajiem prātiem, kurus es tik ļoti cienu. Mēs it kā pārbaudījām gaisu, tāpat kā kuģa kapteinis nolaiza pirkstu, lai noteiktu, no kuras puses pūš vējš."

"Tam izdodas būt pilnīgi tumšam, drūmam, bet tajā pašā laikā ar aicinošu siltumu, šajā albumā Feista klusām virza savu skaņu uz priekšu, izmēģinot jaunas idejas un meistarīgi tās īstenojot. Albums ir radīts ar tādu rūpību un precizitāti, kādu spēj sasniegt tikai daži mākslinieki," tā par Feistas albumu rakstīja žurnāls No Ripcord.

Biļetes uz Feistas koncertu var iegādāties interneta vietnē http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/muzika/?concert=106887.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja