Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Augustā notiks alternatīvās kamermūzikas festivāls Sansusī

Susējā, augusta otrajā nedēļas nogalē - no 9. līdz 11. augustam notiks alternatīvais kamermūzikas festivāls Sansusī, informēja festivāla pārstāvis Evarts Melnalksnis.

Festivālā līdzās akadēmiskajai un pasaules mūzikai varēs apmeklēt arī teātra un dejas izrādes. Festivāla īpašo noskaņu radīs laikmetīgās mākslas parādību un dabas ciešā mijiedarbe.

Arī šogad festivāla rīkotāji programmā iekļāvuši līdz šim nebijušus notikumus. Viens no tiem ir TAAT (Theater as Architecture, Architecture as Theater) kompānijas dramaturģiskās arhitektūras performance HALL07, kurā skatītāji pieredzēs telpu kā teātra notikumu. Mākslinieki izmantos materiālus no festivāla apkārtnes un būvēs teātra telpu brīvā dabā, tādējādi radot jaunu šķautni ilgstošajā HALL33 projektā, kurā tapušas jau sešas performatīvu telpu instalācijas dažādās valstīs un kuru iecerēts noslēgt 2033. gadā.

Savukārt mākslinieki no Nīderlandes sadarbosies ar apmeklētājiem virtuālās realitātes darbnīcā, skenējot festivāla teritoriju iekļaujošo mežu. Darbnīcas noslēgumā skatītājiem būs iespēja virtuāli vērot mežus dažādās pasaules vietās un dzirdēt to skaņu ainavas, reflektējot par savām attiecībām ar dabu un mežu, kura nozīme klimata pārmaiņu skartajā pasaulē kļūst arvien lielāka.

Sansusī ir alternatīvais kamermūzikas festivāls, taču katru gadu programmā nāk pa kādam žanram klāt. Vienu gadu tas bija laikmetīgais cirks, citu gadu - laikmetīgā deja, šogad tā ir telpas dramaturģija. Tādēļ tas ir kļuvis par starpdisciplināru mākslu festivālu, taču tā pamatā vienmēr būs kamermūzika,” skaidro festivāla mākslinieciskais vadītājs Armands Siliņš.

Mūzikas sadaļā festivāla apmeklētāji šogad dzirdēs koncertu, kurā senā mūzikas tiek sakausēta ar mūsdienu elektroniskās mūzikas elementiem, kā arī skanēs laikmetīgā un pasaules mūzika ar mūziķiem no Francijas. Kā ierasts, notiks koncerts rītausmā, savukārt tradicionālajos instrumentālistu kautiņos klātesoši būs elektroniski skaņu eksperimenti. Notiks koncerts ar laikmetīgās kormūzikas skaņdarbiem. Enerģiskām dejām varēs ļauties pūtēju ansambļa krāšņajā zaļumballē. Festivālā iekļautas arī teātra, dejas un pieredzes izrādes bērniem un pieaugušajiem. Sekojot tradīcijai, arī šogad pilnu festivāla programmu varēs uzzināt un piedzīvot tikai uz vietas festivālā.

Biļetes iegādājamas Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja