Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Bērni un jaunieši gatavojas mūzikas svētkiem Mēs - pilsētai ceRīgai

Vairāk nekā 8000 Rīgas bērni un jaunieši aktīvi gatavojas mūzikas svētkiem Mēs – pilsētai ceRīgai, kas risināsies 1. un 2. jūnijā gan Vērmanes dārzā, gan Mežaparka estrādē, informē Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Indra Vilde.Svētkos līdz ar rīdziniekiem no skolu un interešu izglītības centru koriem dziedās arī Pierīgas novadu koristi, uzstāsies galvaspilsētas labākie tautas deju kolektīvi, folkloras kopas, ansambļi un jauniešu vidū populāri, Latvijā iecienīti mūziķi.

Svētki būs iespēja katram Rīgas skolu kora dziedātājam izjust Dziesmu svētku atmosfēru, uzstājoties Mežaparka lielajā estrādē. Mūzikas svētku Mēs – pilsētai ceRīgai mērķis ir pierādīt, ka varenos, lielos svētkos Rīgas bērni un jaunieši var apjaust sevi kā saimniekus savā pilsētā, kā arī sagādāt jauku vasaras ieskaņas pasākumu ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim."Rīga – vasarīga, ziņkārīga, izturīga, atturīga, atšķirīga, motorīga, raksturīga, nemierīga, sabiedrīga, bravurīga, meistarīga, piederīga, sakarīga, ceRīga – mana Rīga. Lūk, tādēļ mēs, Rīgas bērni un jaunieši, veidojam svētkus Rīgai, mūzikai un paši sev," tā svētku ideju, dzejnieka Vika dziesmas teksta vārdiem, raksturo mākslinieciskā vadītāja Inga Cimiņa.Mūzikas svētku repertuārā iekļautas zināmas un daudziem iemīļotas latviešu komponistu dziesmas. Koncertos skanēs Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Valta Pūces, Ilzes Arnes, Ulda Marhilēviča un citu autoru skaņdarbi.Mūzikas svētku ieskaņas koncerts notiks jau 17. maijā Rīgas 45. vidusskolā, bet kulminācijas pasākumi, proti, koncerti Par zaļu pat vēl zaļāks 1. jūnijā Vērmanes dārzā un Mēs – pilsētai ceRīgai Mežaparka lielajā estrādē 2. jūnijā.Biļetes uz svētku noslēguma koncertu Mēs - pilsētai ceRīgai iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs.Plašāka informācija pieejama mājas lapā www.cerigai.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja