Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ceļojums uz Odesu. Ventspilī uzstāsies ukraiņu pianists un komponists Vadims Neselovskis

8. septembrī plkst. 19 Ventspils koncertzālē Latvija uzstāsies pasaulē augstu novērtētais pianists un komponists Vadims Neselovskis. Savu programmu Odesa. Muzikāla pastaiga pa leģendāro pilsētu viņš spēlēs uz Dāvida Kļaviņa radītajām klavierēm 470i

Vadims Neselovskis ir pianists, komponists un improvizētājs, kurš brīvi spēlējas ar mūzikas formu daudzveidību. Viņš uzstājas gan solo, gan kopā ar dažādiem ansambļiem. Vadima Neselovska kompozīcijas izpilda džeza mākslinieki un klasiskās mūzikas kolektīvi Eiropā un ASV.   

Vadims Neselovskis ir dzimis Odesā 1977. gadā. Piecpadsmit gadu vecumā viņš ir iestājies Odesas konservatorijā (tagad – Odesas Nacionālā mūzikas akadēmija). Sākotnēji mākslinieku aizrāva klasiskās mūzikas pasaule, bet drīz vien viņš pievērsās džezam. Septiņpadsmit gadu vecumā mūziķis pārcēlās uz Vāciju, pēc tam savu ceļu džezā veiksmīgi turpināja ASV. Viņš ir studējis Bērkli Mūzikas koledžā un Teloniusa Monka institūtā. Vadims Neselovskis ir uzstājies kopā ar Herbiju Henkoku, Terensu Blanšāru, Čaku Hānu, Džonu Skofīldu, Kurtu Rozenvinkelu, Beniju Golsonu, Dī Dī Bridžvoteri un citiem izciliem mūziķiem.  

Vadima Neselovska mentors – leģendārais džeza vibrafonists un komponists Gērijs Bērtons – kļuva par vienu no lielākajiem Neselovska orģinālkompozīciju atbalstītājiem. Pateicoties viņam, Neselovska skaņdarbi tika ierakstīti un tos izpildīja tādi mākslinieki kā ģitārists Džūljens Leidžs, trompetists Rendijs Brekers un sitaminstrumentālists Antonio Sančess.

2019. gadā Vadima Neselovska menedžeris ieminējās, ka pianistam vajadzētu atrast veidu, kā ar mūzikas palīdzību izstāstīt stāstu par Odesu, jo nav neviena, kas to prastu labāk par viņu. Šī doma mūziķim likās vilinoša, un Neselovskis sāka apsvērt labākos risinājumus un metodes, kā šo stāstu izstāstīt klausītajiem. Viņam bija svarīgi, lai mūzika radītu atmosfēru, kas klausītajiem ļautu izjust viņa piedzīvoto Odesā. Pianists savas programmas izveidē iedvesmojās no Modesta Musorgska klavieru svītas Izstādes gleznas. Viņš nolēma, ka klausītāji jāved cauri Odesai tā, kā to redz un jūt viņš pats – no vēstures, ko ir mācījies, no paša atmiņām un piedzīvotā, no sapņiem par pilsētu. Koncertprogramma aizved uz tādām pilsētai raksturīgām vietām kā Odesas Centrālā dzelzceļa stacija, Potjomkina kāpnes un Odesas konservatorija un pilnasinīgi attēlo pilsētas dzīves dunu. 

Nesen ukraiņu mūziķis ir pievērsies arī savu ebrejisko sakņu iepazīšanai un izzināšanai, viņš ir sadarbojies ar saksofonistu un komponistu Džonu Zornu, piedalījies viņa ierakstu projektos, kurus izdevusi kompānija Tzadik.

Vadims Neselovskis vienmēr ir saglabājis savu saikni ar dzimteni, regulāri uzstājoties Ukrainā. Kopš Krievijas iebrukuma pianistam bija svarīgi vērst sabiedrības uzmanību uz viņa dzimtenē notiekošo traģēdiju. Arī programmas Odesa. Muzikāla pastaiga pa leģendāro pilsētu atskaņošana Ventspilī atgādinās par Ukrainas nenovērtējamo skaistumu un tās kultūras mantojumu.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Informācija par mūziķi: vadimneselovskyi.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja