Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Cēsīs notiks mūzikas un kultūras pasākums Latvijas Vinila diena

Džeza mūzikas izdevniecība Jersika Records pēc neilga pārtraukuma atsāk vinila dienu tradīciju – šoreiz tā būs pasākumu sērija dažādās vietās Latvijā visa gada garumā. Otrais pasākums norisināsies šo sestdien, 13. augustā, Cēsīs, mākslas telpā Mala.

Ar pasākumiem Liepājā, Cēsīs un Rīgā šogad sevi piesaka Latvijas Vinila diena – mūzikas un vinila plašu kultūras svētki visas dienas garumā visām paaudzēm. Latvijas Vinila dienas otrais pasākums notiks šo sestdien 13. augustā Cēsīs, mākslas telpā Mala.

Jau no paša rīta, plkst. 10.00, ikviens ir aicināts uz vinila plašu tirdziņu, kurā savu dalību ir apstiprinājuši kolekcionāri no Latvijas un Igaunijas. Dienas gaitā darbosies īpašs improvizēts "vinila radio", kur DJ Mareks Ameriks tiksies ar dažādiem viesiem un, atskaņojot plates, kopā dalīsies ar stāstiem par mūziku un vinila plašu kultūru, bet plkst. 18.00 notiks īpašs Eduarda Švāna DJ stand-up jeb stāvizrāde Līdz kam var novest plates un vinila DJ sets.

Vinildienas noslēgumā plkst. 20.00 notiks akustisks koncerts, kurā ar savām dziesmām uzstāsies divi lieliski solomākslinieki – Keitija Bārbale un Juris Simanovičs. Tā būs vinilplašu entuziasta – žurnālista un dīdžeja Ulda Rudaka kūrētā Salaspils mūzikas festivāla Kartupeļpalma pirmā noenkurošanās Cēsīs. Festivāls notiek piekto gadu un tajā vienmēr bijis vinilplašu tirdziņš. Līdzšinējos gados tas bija radis patvērumu arī Kurzemē - Liepājas k/n Wiktorija, un šogad, iekļaujoties Vinila dienas programmā, izskanēs vēl vienā jaunā pieturā Vidzemē - Mākslas telpā Mala. Koncerta dalībnieki pārstāv katrs savu tā saucamo dziesminieku jeb singer/songwriter paaudzi, un ir izpelnījušies visprasīgāko mūzikas cienītāju atzinības vārdus gan par saviem izcilajiem dziesmu tekstiem, gan izkopto un sev vien raksturīgo muzikālo kompozīciju veidošanas manieri, kas nelīdzinās nekam no līdzšinējās desmitgadēs dzirdētā. Par to, ka šie vārdi nav pārspīlējums, katram nepieciešams pārliecināties pašam, un dzirdēt divus šādus māksliniekus vienā koncertā – tas ir kā koncentrētā veidā iegūt priekšstatu par latviešu akustisko bardu kultūru 2022. gadā.

Juris Simanovičs pazīstams kā grupas Bērnības milicija dziedātājs un ģitārists, bet laiku pa laikam viņš ieraksta arī kādu soloalbumu. Iepriekšējais Kā samierināties ar savu nenozīmību, ko Kartupeļpalma uzskata par labāko 2016. gada albumu, iznāca arī vinila platē ar ekskluzīvu Ivara Veinberga rokām veidotu dizainu masīva koka rāmja veidā, kas jau kļuvis par kolekcionāru retumu, un arī šogad gaidāmais jaunais soloalbums iznāks vinila plates formātā.

Keitija Bārbale ir pēdējo gadu lielākais pārsteigums mūzikas cienītājiem – absolūts tīrradnis ar unikālu sniegumu, kura vairākus desmitus dziesmu ar pašas veidotiem elektroniskajiem pavadījumiem publicējusi youtube, bet koncertos spēlē pavisam citu repertuāru, uzstājoties viena ar akustisko ģitāru. Pērn jau viņa sniegusi savus pirmos lielos publiskos koncertus Kartupeļpalmā un citviet, bet šogad Salaspilī, 20. augustā, vēl gaidot sava debijas albuma iznākšanu, viņa iejutīsies pasākuma vadītājas lomā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja