Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Deju kolektīvs Latve uzņem jaunus dejotājus

Deju kolektīvā Latve septembra pirmajā nedēļā notiks jauno dejotāju uzņemšana notiks jauno dalībnieku uzņemšana.Dejotgribētāji tiks gaidīti kolektīva mājvietā, kultūras centrā Iļģuciems (Lidoņu ielā 27)  4. septembrī plkst. 19 un 6. septembrī plkst.19.30, pavēstīja kolektīva vadītāja Ilanta Jātniece.

    Jauniešu deju kolektīvs Latve ir atraktīvs, radošs un dzīvespriecīgs kolektīvs. Šobrīd tajā aktīvi darbojas 25 dejotāji, kuri deju un latvisko garu nes savās sirdīs. Paši dejotāji teic: "Tā nav tikai dejošana, tas ir dzīves veids!!!" Deju kolektīvu Latve 1985. gadā, tolaik vēl rūpnīcas Sarkanais kvadrāts paspārnē, izveidoja Sarma Freiberga. Kolektīvs aktīvi darbojas jau 27.sezonu, ir uzstājies dažādos festivālos un koncertturnejās daudzās valstīs - Lietuvā, Krievijā, Vidusāzijā (Kazahstanā un Uzbekijā), Gruzijā, Ukrainā, Šveicē, Spānijā, Austrijā, Itālijā, Kanādā, Ungārijā, Holandē, Francijā, Rumānijā. Savukārt 2000. gadā Latve noorganizēja Eiropas jaunatnes nedēļu Latvijā, kurā pulcēja 150 ārvalstu un vairāk nekā 300 pašmāju dejotājus, dziedātājus un mūziķus. Deju ansamblis ir piedalījies visos Dziesmu un deju svētkos, kā arī festivālos Sudmaliņas un daudzos citos nozīmīgos pasākumos. Kopš 2010. gada rudens mākslinieciskā vadītāja ir Ilanta Jātniece Izkopt dejas soli māca repetitore Kristīne Jirgensone, bet par mūzikas pavadījumu gandrīz kopš Latves pirmsākumiem rūpējas koncertmeistare Inese Lūsiņa. Jau vairākus gadus Latves mājvieta ir Kultūras centrs Iļģuciems.

Tuvāka informācija pieejama kolektīva mājas lapā www.dklatve.lv vai zvanot Ilantai Jātniecei: "26140156".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja