Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dziesmas par šķiršanos un ne tikai. Popzvaigzne Adele izdevusi albumu 30

Piektdien, 19. novembrī, izdots britu dziedātājas un dziesmu autores Adeles albums 30, kura pirmais singls Easy On Me jau ir kļuvis par globālu hitu

Šis ir 33 gadus vecās mūziķes ceturtais albums. Katra sava albuma nosaukumā dziedātāja iemūžina to vecumu, kurā sacerētas dziesmas (viņas iepriekšējie ieraksti ir 19, 21 un 25). Tādējādi ar laika distanci viņa piedāvā mākslinieciski autobiogrāfisku atskatu savā pagātnē. Jaunā albuma materiālu ir iedvesmojuši mākslinieces pārdzīvojumi un emocionālā krīze pēc šķiršanās no vīra. Adele ir piecpadsmit Grammy balvu laureāte. Viņai ir arī Oskars par dziesmu Skyfall, kas skan Džeimsa Bonda filmā. 

Divi iepriekšējie Adele albumi ir kļuvuši par dižpārdokļiem: albums 21 (2011) pasaulē pārdots gandrīz 31 miljonā eksemplāru, savukārt albums 25 (2015) – 23,3 miljonos eksemplāru. Šādus rādītājus XXI gadsimtā nav izdevies sasniegt nevienam citam mūziķim vai grupai. Tas liecina, ka Adele ar savu unikālo balsi un dziesmu pasniegšanas manieri spēj uzrunāt visplašāko klausītāju auditoriju. 

Dažas dienas pirms albuma 30 iznākšanas ASV kanālā CBS tika demonstrēts raidījums Adele One Night Only, kurā līdzās citām kompozīcijām Adele atskaņoja trīs iepriekš nedzirdētas dziesmas no jaunā albuma – I Drink Wine, Hold On un Love Is a Game. Šī televīzijas pārraide bija visvairāk skatītais raidījums 2021. gadā, pārspējot pat Oskara balvu pasniegšanas ceremoniju. 

Adeles albumā 30 ir iekļautas divpadsmit dziesmas 

Jaunā ieraksta producenti ir Gregs Kērstins, Makss Mārtins, Shellback, Tobiass Džeso jaunākais, Inflo un Ludvigs Jēransons. Kritiķi albumu 30 uzskata par vislabāko Adeles ierakstu. Žurnāls Rolling Stone tam piešķīris augstāko novērtējumu ar komentāru: "Adele vēl nekad nav skanējusi tik spēcīgi." Izdevums Variety piekrīt, un albums tiek raksturots kā "bagātīgākais un aizraujošākais dziedātājas darbs". Žurnāls Clash nosaucis Adeles jaunāko albumu par "viņas personīgo un māksliniecisko triumfu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja