Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Festivālā deciBels notiks skaņas dizainera Olivera Kadela lekcija par jaunās paaudzes audio medijiem

Ceturtdien, 16. februārī, plkst. 10.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas LMT kamerzālē festivālā deciBels notiks skaņas dizainera Olivera Kadela lekcija par jaunās paaudzes imersīvajiem audio medijiem, informēja Baltijas Imersīvās skaņas tīkla pārstāvji.

Vairākām Emmy balvām nominētais audioinženieris un skaņas dizainers Olivers Kadels ir dzimis Latvijā, bet kopš 2004. gada dzīvo un strādā Londonā. Olivers Kadels ir piedalījies vairāk nekā 160 projektos, kas ietver telpisku un interaktīvu audio jaunās paaudzes imersīvajiem medijiem (VR, MR, AR un 360), aptverot plašu nozaru klāstu – sākot no virtuālās apmācības un zīmola satura līdz filmām, spēlēm un vides instalācijām.

Kopš 2018. gada Olivers Kadels un viņa kompānija 1.618 Digital vada imersīvās skaņas podkāstu, kurā viesojas eksperti no visas pasaules, iepazīstinot klausītājus ar jaunākajām tehnoloģijām un nozares tendencēm. Olivers Kadels kopš 2019. gada strādā arī par pasniedzēju Rietumlondonas Universitātē, un 2022. gadā viņš pievienojās arī Hadersfīldas Universitātei, pasniedzot lekcijas par skaņas lomu paplašināto mediju vidē. Pašlaik Olivers turpina studijas doktorantūras programmā Jorkas Universitātes Skaņas izpētes laboratorijā, veicot pētījumus telpiskās skaņas un psihoakustikas jomā.

Olivera Kadela lekcijā Rīgā visi interesanti varēs iepazīties ar jaunākajām tendencēm imersīvo mediju nozarē un ar praktiskiem piemēriem par trīsdimensiju skaņas sagatavošanu jauktai, paplašinātai vai virtuālai videi (MR, AR, VR). Šīs tēmas kopā ar praktiskiem piemēriem tiks apskatītas reālu projektu kontekstā, kuros ir piedalījies Olivers Kadels un 1.618 Digital. To vidū ir Deivida Atenboro (David Attenborough) dokumentālās filmas Museum Alive, Micro Monsters, First Life VR, Museum Alive AR un Kingdom of Plants. Lekcijas gaitā tiks izklāstīts darba process, metodes un tehnoloģijas, kas tika izmantotas šo pasaulslaveno projektu izveidē.

Olivera Kadela lekcija turpina Baltijas Imersīvās skaņas Tīkla izglītojošu pasākumu sēriju Baltijas valstīs, iepazīstinot interesentus ar imersīvo audio mediju iespējām un attīstību.

Baltijas Imersīvās skaņas tīkls (BIAN) ir iniciatīva ar mērķi popularizēt imersīvās skaņas tehnoloģijas Baltijas valstīs, kā arī veicināt izglītojošus klātienes un tiešsaistes pasākumus par jaunajiem skaņas formātiem. Imersīvā skaņa ir revolucionārs trīsdimensiju audioformāts, kas piedāvā dabiskāku un visaptverošāku klausīšanās pieredzi mūzikā, kino, virtuālajā realitātē, videospēļu industrijā un citās nozarēs. Projektu atbalsta Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma Kultūra un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Dalība lekcijā ir bez maksas, un tajā piedalīties aicināts ikviens interesents.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja