Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Festivālā Eiropas Ziemassvētki satiksies Latvijas Radio bigbends un grupa The Sound Poets

Festivālā Eiropas Ziemassvētki 13. decembī plkst. 19 Rīgas Kongresu namā notiks Latvijas Radio bigbenda un grupas The Sound Poets koncerts, kurā skanēs gan populārākie grupas skaņdarbi, gan arī jaunas Latvijas Radio bigbenda mūziķu kompozīcijas, kas radītas tieši šim koncertam, informēja Latvijas koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Koncertā dzirdēsim no grupas The Sound Poets repertuāra Latvijas Radio bigbenda saksofonista Māra Jēkabsona aranžējumos skaņdarbus - Kalniem pāri, Nav par vēlu, No sevis vairs nav bail. The Sound Poets atskaņos arī dažus skaņdarbus akustiski, tā iezīmējot savu 2020. gada pavasara koncertturneju Klusāk. Savukārt koncerta sākumā skanēs Latvijas Radio bigbenda muzikālā vadītāja Kārļa Vanaga jaundarbi no jaunās programmas Identitātes.

Koncertā izskanēs arī trīs jaundarbi - Viss no jauna, Vairāk un Saldās skumjas - Latvijas Radio bigbenda mūziķu Kristapa Lubova, Arta Oruba un Dāvja Jurkas kompozīcijas. Katrs no jaundarbiem komponēts, lai izceltu Latvijas Radio bigbenda un The Sound Poets muzikālo mijiedarbību.

"Mēs jau nevaram sagaidīt to brīdi, kad atkal kāpsim kopā uz skatuves! Šis koncerts būs kā svētku priekšvēstnesis," saka grupa The Sound Poets.

VSIA Latvijas koncertu organizētais festivāls Eiropas Ziemassvētki notiks no 6. līdz 29. decembrim. Klausītāji varēs baudīt adventa laika un Ziemassvētku gaišās noskaņas, klausoties Ludviga van Bēthovena sonātes,  Johana Sebastiāna Baha apjomīgo Ziemassvētku oratoriju, populāro lūgšanu Ave Maria dažādu laikmetu un tautību komponistu skatījumā, kā arī džeza aranžijas. Festivālā uzstāsies solisti – mecosoprāns Zanda Švēde; soprāns Elīna Šimkus; kontrtenors Sergejs Jēgers; pianists Reinis Zariņš, kā arī Sinfonietta Rīga, Latvijas Radio koris, Latvijas Radio bigbends u.c.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs, koncertu norises vietās un internetā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja