Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Festivālā Rīgas ritmi uzstāsies Grammy balvai nominētā grupa Bokanté

3. jūlijā VEF kultūras pilī divdesmitajā festivālā Rīgas ritmi uzstāsies Grammy balvai nominētā world music supergrupa Bokanté, informēja festivāla pārstāvji.

Grupa Bokanté prestižajai Grammy balvai tika nominēta world music jeb pasaules mūzikas gada labākā albuma kategorijā. Iemesls bija četrus kontinentus un piecas valstis pārstāvošā okteta otrais albums What Heat, kurā mūziķi sadarbojas ar Metropole Orkest.

Rīgā Bokanté izpildīs gan šā albuma, gan sava pirmā veikuma Strange Circles skaņdarbus, kā arī paredzami vairāki pirmatskaņojumi. Jau tagad ar pārliecību iespējams apgalvot, ka klausītājiem garantēts piesātināts kvalitatīvas mūsdienu pasaules mūzikas vakars.

Par īstu sensāciju uz world music skatuves kļuvušo supergrupu Bokanté nodibināja amerikāņu multiinstrumentālists Maikls Līgs (Michael League), kurš zināms arī kā pasaulslavenās funk un fusion apvienības Snarky Puppy dalībnieks un ir arī Grammy balvas laureāts.

"Bokanté" Gvadelupas kreolu valodā nozīmē "apmaiņa". Tādējādi tiek uzsvērta grupas kolorīto dalībnieku mijiedarbība un vienam otru papildinošais muzikālais spēks. Gvadelupiešu valoda savukārt izvēlēta tādēļ, ka no šīs Karību reģiona salas nākusi tagad Monreālā, Kanādā, dzīvojošā Bokanté vokāliste Malika Tiroliena (Malika Tirolien).

Vēl grupā bez Maikla un Malikas darbojas pērn Rīgā Art of Riga Jazz sērijas koncertā sevi jau spilgti apliecinājušais amerikāņu steel pedal guitar meistars Rūzvelts Koljērs (Roosevelt Collier), vēl divi Snarky Puppy spēlējušie ģitāristi Kriss Makvīns (Chris McQueen) un Bobs Lanceti (Bob Lanzetti), afrikāņu sitaminstrumenta džambas virtuozs Vīdijs Braima (Weedie Braimah) no Ganas un vēl trīs perkusionisti - amerikānis Džeimijs Hadads (Jamey Haddad), zviedrs Andrē Ferrari (Andre Ferrari) un japānis Keita Ogava (Keita Ogawa).

"Līdzāspastāvot cilvēku grupai no piecām valstīm un četriem kontinentiem, katram ar savu stāstu un izcelsmi, lai radītu harmonisku, grūvīgu un dzīvespriecīgu skanējumu, ir vēstījums jau pats par sevi," uzsver grupas līderis Maikls Līgs. "Lai arī mūsu ansamblis ir daudzvalodīgs, multikulturāls un tajā pārstāvētas arī dažādas paaudzes, mēs visi jūtamies vienoti gan kā mūziķi, gan kā cilvēki."

Viņš arī piebilst, ka Malika dzied ne tikai par dzīvespriecīgām lietām, bet arī  par dažādām problēmām mūsdienu sarežģītajā pasaulē. Taču Bokanté neaizmirst uzsvērt tās lietas, kas mūs visus vieno, kā arī sniedz cerību par cilvēces nākotni.

Prestižais amerikāņu džeza žurnāls DownBeat par grupu raksta: "Tirolienas kreoliešu dvēsele ir priekšplānā, kamēr afrobeat ritmi rada nevaldāmu brīvības un improvizācijas sajūtu, ko noteikti novērtēs Snarky Puppy fani."

Savukārt britu laikraksts The Guardian uzsver Malikas spēcīgo pienesumu grupas skanējumā, rakstot: "Viņa uz skatuves ir harismātiska, ar lokanu vokālu, kas spēj būt gan delikāts, gan spēcīgs, un vēl ar hiphopa piešprici."

Biļetes pieejamas Biļešu servisa kasēs un bilesuserviss.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja