Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Festivālā Bildes kopā uzstāsies jaunās grupas un Bilžu veterāni

Mūzikas un mākslas festivālā Bildes 2011 arī šogad notiks koncerts, kurā kopā muzicēs jaunās grupas un Bilžu veterāni. Bildes 2011 norisināsies no 16. līdz 29. oktobrim Lielajā ģildē un Rīgas Kongresu namā.

Jauno mūziķu un veterānu koncerta koncepcijas plānošanas un iesniegto pieteikuma materiālu izvērtēšanas procesā ir izvēlētas jaunās grupas un izpildītāji, kuri 27. oktobrī plkst. 19 kāps uz Rīgas Kongresu nama skatuves, lai kopīgā muzikālā priekšnesumā ar kādu Latvijā jau atzītu mūziķi pieteiktu sevi plašākai auditorijai mūzikas un mākslas festivālā Bildes 2011, portālam Diena.lv pavēstīja festivāla rīkotāji Bilžu birojā.

Kā ierasts, šajā koncertā jaunie mūziķi izpildīs divas dziesmas. Viena no tām ir jauno izpildītāju oriģināldziesma, otra - jaunā aranžējumā veidota kāda Bilžu veterāna dziesma, ar ko kopā tā tiek arī izpildīta.

Šobrīd zināms, ka par muzikālo sadarbību kopprojekta priekšnesumam jau vienojušies mūziķi The Afternoon un Marka no grupas Double Faced Eels, Akmeņi un Guntis Veits, grupa Ar Basām Kājām un Marts Kristiāns Kalniņš, Bilde un Liene Šomase, Blacksmith un Ieva Akuratere, Galaxy Bosons un Gustavo, Gella un Jānis Rībens, H.E.D.A.K.E. un Guntars Mucenieks, The Highway un Lauris Valters, Mākoņstūmēji un Zigfrīds Muktupāvels, Miglas asni un Juris Kaukulis, The Next Ones un Artis Dvarionas, Silvestrs Streičs & T - Band un Māris Grigalis un Normunds Rutulis, Strong Mint un Gundars Rullis, Varavīksnes Stallis un Fredis, Wildborn un Normunds Pauniņš.

Jauno grupu un Bilžu veterānu kopprojektu koncertā uzstāsies arī grupas Kailā Patiesība, Karmafree, Mad Dry - šo grupu kopprojekti vēl tiks precizēti.

Jauno grupu koncerta ilggadējais vadītājs - mūziķis Andris Freidenfelds, kurš koncertu vadīs arī šogad, par to izsakās atzinīgi: „Manā skatījumā šis koncerts ir kā konspektīvs jauno grupu daiļrades pārskats. Cilvēkam, kurš ikdienā neapmeklē jauniešu un underground mūzikas klubus, tā ir lieliska iespēja vienā koncertā noklausīties un izvērtēt ievērojamu skaitu jauno mūziķu, turklāt kopīgā muzikālā projektā ar Latvijā jau zināmiem izpildītājiem. Man šādas koncepcijas koncerts vienmēr ir paticis.”

Tradicionālais mūzikas un mākslas festivāls Bildes 2011 norisināsies no 16. līdz 29. oktobrim. Savukārt no 6. līdz 25. oktobrim tirdzniecības centrā Spice Home, kā arī Rīgas Kongresu namā festivāla koncertu laikā būs aplūkojama Bilžu izstāde Mandalas.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja