Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FOTO: Ziemeļblāzmā pirmizrādi piedzīvos džeziskā operete Balle Savojā

13. martā kultūras pilī Ziemeļblāzma pirmizrādi piedzīvos Paula Abrahama džeziskā operete _Balle Savojā, _informēja Latvijas Operetes fonda pārstāve Līna Kaļķe.

Jauniestudējuma diriģents ir Normunds Vaicis, režisors – Gundars Silakaktiņš, kostīmu māksliniece – Jurate Jurjāne-Silakatiņa. Galvenajās lomās iejutīsies operetes solisti Anta Jankovska (Itālija), Nauris Indzeris, Marlēna Keine, Nauris Puntulis, Ilona Bagele, Emīls Kivlenieks un citi.

"Balle Savojā ir jau trešais Latvijas operetes fonda jauniestudējums. Tas būs dinamisks, ekspresīvs un intriģējošs jaunās paaudzes režisora Gundara Silakaktiņa skatījums uz daudzkrāsaino operetes žanru. Tas būs atšķirīgs no līdz šim iestudētētajām Latvijas operetes fonda izrādēm," stāsta fonda valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Operete Balle Savojā ir par kāda jauna laulātā pāra amizantajiem piedzīvojumiem pēc medusmēneša, kas norisinās 20. gs. sākumā. "Tas ir stāsts par to, kā mīloša sieviete no sava vīra ēnas kļūst par personību ar savām tiesībām un domām. Ideja, ka katrā cilvēkā, personībā ir gan vīrišķais, gan sievišķais, raksturīga divdesmito gadu Vācijas kabarē kultūrai un ir viena no pamatidejām arī šai burvīgi amorālajai operetei," pauž Ozoliņa-Kozlovska.

Džeziskā operete Balle Savojā tapusi 1932. gadā, un tās pirmizrāde tiek dēvēta par Veimāras republikas pēdējo lielo kultūras notikumu pirms Otrā pasaules kara. Abrahama mūzika patīkami atšķiras no tā laika klasiskajām operetēm gan ar komplicētu ritmisko struktūru, gan ar neierastu instrumentāciju, gan ar ievērojamu džeza un populārās deju mūzikas ietekmi. Izrāde savulaik uzvesta arī Rīgas Operetes teātrī.

Izrādē piedalīsies Anta Jankovska (Itālija), Nauris Indzeris, Nauris Puntulis, Marlēna Keine, Ilona Bagele, Irma Pavāre, Emīls Kivlenieks, Guntars Ruņģis, Laura Teivāne, Laura Sivgale, aktieri Jānis Kirmuška, Madars Zariņš, Kārlis Tolls, Operetes koris, dejotāji un orķestris diriģenta Normunda Vaiča vadībā. 

Režisors ir Gundars Silakaktiņš, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks, scenogrāfs – Ivars Noviks, kostīmu māksliniece – Jurate Jurjāne-Silakatiņa, producente – Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja