Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Aizvadīti pirmie Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncerti

No līdz 14. martam norisinās 28. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls. 7. martā festivāla atklāšanas koncertā Liepājas Simfoniskā orķestra un maestro Gintara Rinkeviča izpildījumā skanēja Rimska-Korsakova un Čaikovska mūzika, Ravela klavierkoncerts un Ērika Ešenvalda saksofonkoncerta Arktikas vīzijas. Jūra pirmatskaņojums. 8. martā festivālā viesojās Latvijas Radio bigbends ar džeza programmu portugāļu un brazīļu noskaņās.

7. martā 28. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla atklāšanas koncertā Liepājas Simfoniskā orķestra un maestro Gintara Rinkeviča izpildījumā skanēja ne vien Rimska-Korsakova un Čaikovska mūzika (Spāņu un Itāļu kapričo), bet arī Ravela Klavierkoncerts, ko orķestris atskaņoja kopā ar izcilo franču pianistu Vilemu Lačumiju. pašs notikums bija Ērika Ešenvalda saksofonkoncerta Arktikas vīzijas. Jūra pirmatskaņojums Oskara Petrauska solo.

Īsi pirms festivāla tika atklāta fotogrāfa Jāņa Vecbrāļa fotogrāfiju izstādi ar mirkļiem no novembrī pirmatskaņotās Riharda Dubras operas Suitu sāga.

8. martā 28. Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā viesojās Latvijas Radio bigbends ar džeza programmu portugāļu un brazīļu noskaņās. Uz skatuves kāpa portugāļu džeza dīva Maria Mendeša un brazīļu basģitārists Mišaels Pipokiņa.

Savukārt īsi pirms šī koncerta oficiāli tika atvērts jaunākais Liepājas Simfoniskā orķestra ierakstu albums The Glittering Wind jeb Vēja mirdzums ar mūziku, ko radījušas piecas latviešu komponistes – Santa Ratniece, Selga Mence, Gundega Šmite, Marina Gribinčika un Maija Einfelde. Albumu izdevis ierakstu nams Skani. Prezentācijā piedalījās arī pianists Vestards Šimkus, kurš ir solists ierakstā iekļautajam Santas Ratnieces Liepājas koncertam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja