Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Foto: Ar diviem Mārtiņa Brauna mūzikas koncertiem izskan Liepājas Simfoniskā orķestra vasara

Sestdien koncertdārzā Pūt, vējiņi! divos krāšņos koncertos Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā kopā ar solistiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Ievu Kerēvicu mūzikā satikās ar leģendāro latviešu komponistu Mārtiņu Braunu

Koncertā skanēja Dziesma par spēli, Daugaviņa, Es nesatiku, Lielais Alberts, Mīla ir kā uguns, Mūžīgā pilsēta, kā arī Saule, Pērkons, Daugava un citas gan smeldzīgi melanholiskās, gan ironiski jauneklīgās dziesmas.

“Man tuvākais Mārtiņā vienmēr bijis tas patiesums, ko viņš savā mūzikā ielicis neatkarīgi no tā, vai tā ir joku dziesma, vai nopietna dziesma, kas iekļauta Dziesmusvētku repertuārā – to visu vienmēr caurstrāvo viņa cilvēcība, arī nebēdnīgums un nebaidīšanās spēlēties uz skatuves. Tas arī ir tas skaistais,” stāsta dziedātājs Daumants Kalniņš.

Populāru dziesmu simfoniskās aranžijas speciāli šai koncertprogrammai veidojis Emīls Zilberts. 
 
Jauno, nu jau 144. koncertsezonu Liepājas Simfoniskais orķestris ar emocionāli piesātinātu programmu koncertzālē Lielais dzintars atklās 14. septembrī pulksten 18. Romantisma estētika šajā koncertā izpaudīsies krāsainā orķestrācijā un melodiskās tēmās. Bet koncerta centrālais muzikālais notikums būs Džona Koriljāno žilbinošais Klarnetes koncerts, kurā solista lomu šoreiz pildīs Liepājas Simfoniskā orķestra galvenais diriģents Guntis Kuzma, savukārt pie diriģenta pults stāsies ekstravagantais zviedru trombonists un diriģents Kristians Lindbergs.

Liepājas Simfoniskā orķestra mājaslapā www.lso.lv var iepazīties gan ar rudens sezonas programmu, vēl rudenī paredzētajiem koncertiem Rundāles pilī un krāšņo Vecgada koncertprogrammu, kurā piedalīsies arī akordeona dīva Ksenija Sidorova, gan arī uzzināt vairāk par oktobrī gaidāmo Latvijas koncertturneju, kurā orķestris dosies kopā ar izcilo latviešu vijolnieci Paulu Šūmani.

Biļetes un abonementi uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejami Biļešu paradīzes kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja