Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Foto: Rundāles pilī izskan Liepājas Simfoniskā orķestra vasaras koncerts

Sestdien Liepājas Simfoniskais orķestris aicināja klausītājus uz klasiskās mūzikas baudījumu Rundāles pils Baltajā zālē. Diriģenta Gunta Kuzmas vadībā orķestris atskaņoja Volfganga Amadeja Mocarta un Ludviga van Bēthovena meistardarbus, kā arī Artura Maskata Concerto grosso ar vijolnieka Sanda Šteinberga un čellista Ērika Kiršfelda solo

Jau desmit gadu Liepājas Simfoniskais orķestris ir Rundāles pils teju rezidējošais orķestris – kopš orķestra direktors Uldis Lipskis ar Rundāles pils toreizējo direktoru Imantu Lancmani 2014. gada maijā parakstīja sadarbības līgumu, šajā arhitektūras pērlē dažādos sastāvos nospēlēti jau gandrīz 60 koncerti.

Nupat ar esošo Rundāles pils direktori Lauru Lūsi Liepājas Simfoniskais orķestris parakstījis jaunu līgumu par nākamajiem 10 sadarbības gadiem ar mērķi turpināt un attīstīt vēsturisko regulāras koncertdzīves tradīciju Rundāles pilī un stiprināt vēsturiskās kultūras saiknes starp Rundāli un Liepāju, kā arī nolūkā nodrošināt Latvijas iedzīvotājiem augstvērtīgu simfoniskās mūzikas koncertu pieejamību Rundāles pils muzeja kompleksā.

Liepājas skaņas Rundāles pilī  šogad izskanēs vēl divos koncertos.

28. septembrī pulksten 18 Liepājas Simfoniskā orķestra metāla pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu ansamblis diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņos Viļņa Šmīdberga jaundarbu Uz gaismu.

Latviešu rokmūzikas pamatlicēja, ārtroka grupas Katedrāle dibinātāja un grupas Sīpoli pamatsastāva izveidotāja Viļņa Šmīdberga sarakstīto darbu skaits ir apjomīgs. Par simfoniju pūtēju orķestrim Šmīdbergs saņēmis Lielo mūzikas balvu 2010, bet par Koncertu alta saksofonam un orķestrim – AKKA/LAA Autora balvu (2014). Šogad Vilnis Šmīdbergs saņēma Lielo mūzikas balvu Par mūža ieguldījumu.

Koncertu papildinās franču komponista Anrī Tomazī 1947. gadā sarakstītās Liturģiskās fanfaras.

14. decembra vakars (pulksten 18) Rundāles pils Baltajā zālē būs veltīts kamermūzikai. Šajā izsmalcinātajā koncertā uzstāsies ievērojamā Liepājas arhitekta Paula Maksa Berči vārdā nosauktais kvartets, kam šoreiz pievienosies klarnetists Egīls Šēfers.

Berči kvartets apvieno četrus izcilus jaunākās paaudzes mūziķus – vijolniekus Gunāru Mūrnieku un Diānu Reimani, altisti Elīnu Čipāni un čellistu Klāvu Jankevicu. Kopā ar virtuozo klarnetistu Egīlu Šēferu, viņi klausītājus iepazīstinās ar klasicisma un romantisma laikmeta pērļu krājumu, radot neaizmirstamu muzikālu piedzīvojumu.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tīklā: www.bilesuparadize.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja