Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gaidot komponista Imanta Kalniņa 80. jubileju, Latvijas Televīzijā tapis muzikālu īsstāstu cikls

Gaidot izcilā komponista Imanta Kalniņa 80. jubileju, Latvijas Televīzijā tapis muzikālu īsstāstu cikls Dziesmas ceļš. ImKa kurā komponista ģimene, draugi un domubiedri dalīsies savos vēstījumos par meistara mūziku, leģendām un notikumiem, kas apvij viņa radītās dziesmas.

No 15. līdz 25. maijam LTV1 izskanēs stāsti par vienpadsmit iemīļotām komponista dziesmām: Smilšu rausis, Dūdieviņš, Raxtu raxti, Brīvības dziesma, Viņi dejoja vienu vasaru, Lilioma dziesma, Piena ceļš, Zilais putniņš, Pilsētā, kurā piedzimst vējš, Ir tikai tveice un Svētku diena.  

Scenārija autore Sandra Freiberga uzsver, cik pārsteidzoši bagāts, emocionāli un muzikāli spilgts ir Imanta Kalniņa radošais ceļš: "Dziesmu desmiti, kas satek simtos, simfonijas, mūzikli, dziesmas teātra izrādēm un kinofilmām. No klusas, vientulīgas dungošanas līdz balsu tūkstošiem, kas piepilda Mežaparka estrādi – tik dažāds ir viņa dziesmu ceļš līdz mūsu sirdīm."  

Tieši komponista dzimšanas dienā, 26. maijā, plkst. 21.10 LTV1 un REplay.lv būs skatāms muzikāls ceļojums Imanta Kalniņa Svētku diena. Personīgās emocijās un pārdomās dalīsies gan pats Imants Kalniņš, gan viņa bērni un brālis Viks, kā arī domubiedri: Māra Čaklā dēls Ingmārs Čaklais, Maija Streiča, diriģents Mārtiņš Klišāns, mūziķi Ilona Dreģe (bij. Bāliņa), Olga Rajecka, Uģis Roze, Zigfrīds Muktupāvels un Juris Sējāns, aktieri Līga Liepiņa, Aina Karele, Artūrs Skrastiņš un Ilze Ķuzule-Skrastiņa, dzejniece Māra Zālīte un ērģelniece Iveta Apkalna. Īpašu sveicienu komponistam būs sagatavojuši Latvijas Nacionālā teātra aktieri.  

Dziesmu stāstus un raidījumu veidojusi LTV komanda – idejas un scenārija autore Sandra Freiberga, režisors Arvīds Babris, operatori Normunds Pavlovskis, Uvis Burjāns un Ēriks Kraiņevs, skaņu režisors Viktors Andrejevs un projekta vadītāja Jana Priedniece.  

Cikls Dziesmas ceļš. ImKa būs skatāms no 15. līdz 25. maijam ik vakaru pēc raidījuma Panorāma (izņemot 22. maijā plkst. 19.55). Raidījuma Imanta Kalniņa Svētku diena pirmizrāde – 26. maijā plkst. 21.10 LTV1 un REplay.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja