Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ģitārists Gints Smukais iepazīstina ar pirmo singlu Flourish no gaidāmā albuma

Konkursa Canadian International Fingerstyle Guitar Competition 2017 otrās vietas laureāts un jaunais ģitārists Gints Smukais iepazīstina ar pirmo singlu Flourish no augustā gaidāmā pirmā solo albuma Flourish, informēja mūziķa pārstāve Inga Zālīte.

“Dalīties ar bērnības ieceri varētu šķist naivi, bet kad vēl biju puika un tikko biju iepazinis akustisko ģitāru, kas man likās kā milzīgs orģestris, kas sēž vienā “kastē” likās kā sapnis. Ka es spēšu skaidri izteikt to, kas manī skan, spēšu radīt prātam neaptveramas kompozīcijas, spēšu zīmēt līdz šim neatklātas ainas un teritorijas pasaules mūzikas kartē, mani nepameta jau toreiz. Šis ir pirmā mazā daļiņa, ar kuru vēlos dalīties,” atklāj Gints Smukais.

“Brīdī, kad sacerēju šo skaņdarbu, atskārtu, ka esmu nonācis līdz punktam, par kuru agrāk varēju vien sapņot. Instruments visā pilnībā kļuva par tulku pat maniem mazākajiem pārdzīvojumiem un piedzīvojumiem. Nezināšana vairs nebija šķērslis, lai muzikāli izteiktos. Tai pašā laikā sapratu, ka šķērslis nekad nav “šķērslis” savā būtībā. Tā ir tikai melnzeme, kurā izaudzējam saknes un vienlaicīgi tiecamies uz gaismu. Tā tapa skaņdarbs Frourish, kas stāsta par tuva cilvēka saišu pārraušanu, kas ir par vienas no spēcīgākajām emocijām, ko cilvēks var piedzīvot, pavadot to "debesu dārzos" vai vēlot labu jaunam dzīves sākumam. Paradoksāli, skaņdarbs skan uz pozitīvas nots, jo uzskatu, ka pārmaiņas caurvijās visā dzīves būtībā un māca ieraudzīt nākamo apvāršņu skaistumu neatkarīgi no tā, cik sāpīgas reizēm tās mēdz būt. Jāizvēlās augt un nepazaudēt sevi, arī tajos brīžos, kad uzkavējamies atmiņās,” par dziesmu Frourish stāsta ģitārists Gints Smukais.

Pirmā saskarsme ar ģitāru Gintam Smukajam bija 2008. gada beigās. Bet jau no 2011. gada ir sācis pētīt kompozīciju un perkusiju pirkstu stilā.  Kopš tā laika mākslinieks regulāri uzstājas koncertos gan viens pats, izpildot savus skaņdarbus, gan sadarbojas ar Latvijā zināmiem mūziķiem kā akadēmiskās tā arī populārās mūzikas vidē. Gints ir kāpis arī uz internacionālām skatuvēm. Viens no ievērojamākajiem sasniegumiem pasaules kontekstā ir piedalīšanās lielākajā mūzikas industrijas eksporta izstādē NAMMshow2018, kas norisinājās šī gada janvārī Kalifornijā (ASV). Savukārt Latvijā gūti panākumi 2014. gadā, kad Gints kļuva par uzvarētāju televīzijas RīgaTV24 rīkotajā talantu konkursā Rādi, ko vari. Jolanta Gulbe-Paškeviča, vērtējot ģitārista priekšnesumu, atzina, ka negadās bieži redzēt mākslinieku, kurš ir tik ļoti vienots ar savu instrumentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja