Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grupa Astro’n’out laiž klajā jaunu albumu un dodas Latvijas koncerttūrē

Šodien, 2. oktobrī, klajā nāk grupas Astro’n’out jaunākais studijas albums Multivitamīnu multipaka. Starp 11 dziesmām tajā iekļauti arī atpazīstamie singli Dejot trakāk, Multivitamīnu multipaka un Agrāk, kas jau iekarojuši radio topus, kā arī grupas jaunākais skaņdarbs – Uzmācīga melodija (Mani), informēja grupas pārstāve Līga Andžāne.

Astro’n’out sestais studijas albums tapis divu gadu garumā vairākās grupas radošajās nometnēs Raunā, Vidrižos un Kuldīgā, piedzīvojot gan "dekrēta pauzi", gan citas pārmaiņas, kas jūtamas arī dziesmu aranžējumos, kur dzīvo bungu vietā nācis elektroniskāks skanējums.

"Radot jauno materiālu, apzināti meklējām jaunu virzienu," albuma tapšanu komentē Astro’n’out soliste un dziesmu tekstu autore Māra Upmane-Holšteine. "Pirmie radošie mēģinājumi pagāja sarunās, kurās sapratām, kā esam auguši un kādu redzam savu turpmāko radošo ceļu. Tikai pēc tam ķērāmies pie instrumentiem un sākām muzicēt, nereti ļaujot sev vienkārši izdauzīties."

Māra Upmane-Holšteine atzīst, lai gan sākotnēji mērķtiecīgi tika ieturēta dzīvespriecīgi dejiskā līnija, aizbēgt no sevis nav iespējams – kaut caur vieglu ironiju, tomēr arī jaunajā materiālā tāpat iezogas iepriekšējā albumā URDA aizsāktie lielie jautājumi. "Multivitamīnu multipaka galvenokārt ir par prieku un spēju izbaudīt esošo mirkli. Taču caur metaforām par sevis klonēšanu un plakano pasauli, jaunais albums runā arī par mūsdienu agresīvo tempu un pieaugšanu," viņa atklāj.

Otrā singla Multivitamīnu multipaka nosaukums dots arī albumam, jo labi raksturo tā daudzkrāsaino skanējumu.

Jauno albumu Multivitamīnu multipaka grupa aicina nosvinēt Multitūrē, kas 12. oktobrī tiks atklāta ar koncertu Siguldā kultūras centrā Siguldas devons. 19. oktobrī Astro’n’out uzstāsies Alūksnes Kultūras centrā, 27.oktobrī – Liepājā koncertzālē Lielais dzintars, 10. novembrī – Jelgavas kultūras centrā, 29. novembrī – koncertzālē Palladium Rīgā, savukārt tūres noslēdzošais koncerts notiks 1. decembrī Vidzemes koncertzālē Cēsīs. Multitūres koncertos papildus jaunajiem skaņdarbiem tiks atskaņotas arī Astro’n’out iemīļotākās dziesmas no iepriekšējiem pieciem albumiem.   

Biļetes uz koncertiem nopērkamas visās Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja