Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grupa Baložu pilni pagalmi izdod jaunu albumu un aicina uz koncertiem

Grupa Baložu pilni pagalmi izdevusi jaunu albumu Uz karstām oglēm zem degošām zvaigznēm un aicina uz albuma atvēršanas svētkiem 17. septembrī peldošajā mākslas galerijā Noass (AB dambis 2, Rīga), informēja grupas pārstāvji.

"Uz karstām oglēm zem degošām zvaigznēm - ejot cauri trīspadsmit skaņdarbiem kopā ar to galvenajiem varoņiem, piedzīvojam viņu mulsumu, pārsteigumu, neizpratni, augošo izbrīnu, tad interesi un neaprakstāmo prieku, līdz visbeidzot caur skatieniem, pieskārieniem, vārdiem - saviem un citu cilvēku teiktajiem, nonākam klusa saviļņojuma epicentrā, lai piedzīvotu atkalredzēšanās faktu pašam ar sevi. Doriana Greja ģīmetne. Tikai otrādi. Lai sava sirdskambara krēslā ieraudzītu savu patieso "seju", ir jāmirst visam maldīgajam, nepatiesajam, izdomātajam, trūdošajam, notīramajam "šajpus molberta", " raksta albuma izdevēji.

Jaunajā albumā ir 12 skaņdarbi ar Māra Šverna tekstiem, kā arī viens ar Imanta Dakša vārdiem.

Bez grupas pamatkodola (Māris Šverns, Klāvs Lauls, Uldis Gedra) albuma ierakstā piedalījās arī viesmūziķi Marija Strapcāne (balss), Klāvs Kalnačs jeb Siensliens (balss), Elizabete Milta (kokle), Justīne Kuzņecova (flauta) un HK koris. Albuma dizainā tika izmantoti jaunās mākslinieces Elīzas Grīvas darbi.

Albums vinila plates un cd formātā pieejams mājaslapā balozupilnipagalmi.bandcamp.com un Rīgas mūzikas ierakstu veikalos, savukārt digitāli to var noklausīties mūzikas platformās Spotify, iTunes, Deezer un citur.

Uz karstām oglēm zem degošām zvaigznēm ir grupas divpadsmitais albums. Albumu ierakstīja un miksēja Mārtiņš Krastiņš un Ģirts Laumanis.

Albuma atvēršanas koncertā 17. septembrī Noasā ar solo priekšnesumu uzstāsies arī Siensliens, kurš piedalījās albuma ierakstā un iedziedāja vienu daļu dziesmas Viņš. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Baložu pilni pagalmi koncerti gaidāmi arī 12. septembrī Nemierfestā Rīgā, 19. septembrī Malā (Cēsīs), 24. septembrī Talinas ielas kvartālā Rīgā un 24.oktobrī Wiktorijā (Liepāja).

Albuma jaunākajā singlā videoversijā Kristīnes Ozoliņas zīmējumu iekustinājuši Aiga Diļevka un Zintis Sils:

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja