Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Grupa Brazzaville uzstāsies Rīgā. To klausās pat Zemfira

Piektdien, 16. maijā, Rīgas koncertklubā Godvil notiks Barselonā dzīvojošā amerikāņu mūziķa Deivida Brauna grupas Brazzaville koncerts.

Apvienībai Brazzaville un tās dibinātājam ir interesanta biogrāfija un panākumu ceļš. Šķiet, Deivids Brauns nekur nav tik populārs kā Krievijā un Ukrainā (grupa bieži uzstājas arī ASV, Turcijā un Ķīnā). Pirmo reizi uz Maskavu un Sanktpēterburgu viņu uzaicināja mūzikas kritiķis Artemijs Troickis, kuram iepatikās Brazzaville mūzika. Tas bija pirms desmit gadiem. Tagad Deivids Brauns ir viens no iemīļotākajiem ārzemju māksliniekiem Krievijā, kuram ir izdevies kļūt par savējo.

Viņu ciena Zemfira – Deivids Brauns ir piedalījies viņas blakusprojekta The Uchpochmack dziesmas Mistress ierakstā. Agrāk savos koncertos viņš dziedāja Viktora Coja hita Zvezda po imeņi Solnce kaverversiju ar paša sarakstītu tekstu (Star Called Sun), taču vairs to nedara, jo nav izdevies sakārtot visas ar autortiesībām saistītās lietas. "Tas ir skumji, jo es dziedāju šo dziesmu ne jau tāpēc, ka es to gribēju, bet tāpēc, ka cilvēki vēlējās to dzirdēt," saka Deivids Brauns.

Rīgā Brazzaville uzstāsies ar sava jaunākā albuma Morro Bay programmu. Tas ir konceptuāls ieraksts – stāsts par sievieti vārdā Anabela. Viņa dzimusi 70. gados, jaunībā iepazinusi tumšās dzīves puses saulainajā Kalifornijā – narkotikas, prostitūciju, arestus. Albums sākas ar Anabelas dzimšanu un beidzas ar nāvi – sieviete noslīkst Klusajā okeānā.

Daļēji šis ir autobiogrāfisks sižets, kuru iedvesmojusi paša Deivida Brauna pieredze, kad viņš auga Kalifornijā un iesaistījās dažāda veida nepatikšanās. "Ja jūs zinātu, kam es esmu izgājis cauri, jūs būtu pārsteigti, ka es vispār esmu dzīvs," piebilst mūziķis.

Grupa Brazzaville tika izveidota Losandželosā 1997. gadā, taču jau trīs gadus vēlāk Deivids Brauns pārcēlās uz dzīvi Barselonā, kur mīt joprojām. Viņa ansamblī spēlē mūziķi no ASV, Spānijas, Krievijas un Turcijas, sastāvs regulāri mainās. Katram māksliniekam, kurš pievienojas Brazzaville, Deivids Brauns vienmēr saka: "Jūs varat spēlēt ar mani, kamēr tas jums sagādā baudu. Ja nē – uzreiz ejiet prom!"

Deivida Brauna grupas mūzika ir patīkams, romantisks poproks ar liegiem latino, blūza un bosanovas motīviem. Dziedātāja aizraušanās ar Austrumeiropu atspoguļojas arī dziesmu nosaukumos – Night Train to Moscow, Hotel Ukraine u. c. Brazzaville repertuārā ir kompozīcija Baltic Sea – jācer, ka tā skanēs grupas koncertā Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja