Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Grupa Židrūns aicina uz Pārmaiņu svētkiem jeb pārskatāmā nākotnē pēdējo koncertu

Rokgrupa Židrūns 24. jūlijā aicina uz īpašu notikumu – Židrūna pārmaiņu svētkiem, kas kvartetam būs pagaidām pēdējais koncerts pēc aizraujošas darbības 20 gadu garumā. Notikums gaidāms Sporta ielas 2 kvartālā, Rīgā, informē mūzikas ierakstu izdevniecība I Love You Records.

Ievērojamais latviešu rokmūzikas kvartets pēc 20 gadu darbības dodas nenoteikta ilguma atpūtā. Pagaidu atvadu pasākums, saukts par Židrūna pārmaiņu svētkiem, ir pēdējā iespēja pieredzēt Židrūna koncertu ar jaudu kāda tā bijusi, ritot gadiem. Grupas zināmākās dziesmas ir Inga mūžamziedošā, Tomiņš, Šņāc šoseja un Rindās kails. Saņemti virkne muzikālu apbalvojumu par albumiem un koncertdzīvi.

Vēl maijā, kolektīva minifestivāls ar leģendāro smagās mūzikas apvienību Tesa piepildīja ar klausītājiem ietilpīgo Rīgas koncertvietu Angārs x Tu jau zini Kur.

Pārmaiņas, ko iecerēts svinēt vērienīgā pasākumā jūlija otrajā pusē, grupā notiek saistībā ar dalībnieka Klāva Kalnača darbības apturēšanu. Pārējie dalībnieki savukārt turpina aktīvi komponēt jaunu mūziku, paturot un attīstot Židrūna muzikālo tradīciju, bet jaunā sastāvā.

"Prieks, ka turpinās muzicēšana, attīstīšanās! To kopīgi veic mani ilggadējie biedri, ellīgie instrumentālisti Ritvars Bīders, Ulvis Urtāns un Anrijs Korps. Gribu uz kādu laiku apturēt savu darbu burziņā, kas man ir ļoti mīļš un ar kuru esam izdarījuši daudz vairāk, nekā sākotnēji varējām iedomāties," stāsta K. Kalnačs.

Mūziķis ir Židrūna dziedātājs, ģitārists un viens no dziesmu autoriem, kurš paralēli raksta dziesmas un dzied arī grupā Nielslens Lielsliens. “Vēlamies notikumu kārtīgi nosvinēt, parādīt mūsu līdzšinējo mūziku un puišu nākotnes mūzikas spēku un raksturu, kā arī sarīkot neaizmirstamu koncertu vietā, kur skaļa rokmūzika vēl nav skanējusi.”

Komentējot lēmumu par grupas darbību, ģitārists un dziesmu līdzautors R. Bīders saka: “Židrūns manā un, visticamāk, arī pārējo grupas biedru dzīvē atrodas ļoti augstās pozīcijās un jēgpilni aizpilda lielu, ja ne lielāko, daļu ikdienas rutīnas nenoslogotā laika. Daba nemīl tukšumu – Židrūna laiku būs jāaizpilda kaut kam citam, un “kaut kas cits” jau ir tik gatavs ieņemt šīs pozīcijas, ka diez vai sagaidīsim nākamo gada deklarācijas iesniegšanu, to nedzirdot.”

Dibināts 2003. gadā, latviešu rokmūzikas kvartets Židrūns līdz šim ir radījis četrus oriģināldziesmu albumus: Židrūnam sāp (2008., izdevniecība SKYR), Židrūns Dzeltenbaltdzeltenais (2010., SKYR), Židrūns un tas, ko nevar nest (2016., I Love You Records) un Kovārņu mazbērniem (2020., I Love You Records). Pa šo laiku nospēlēti dauzi koncerti Latvijā un citur Baltijā.

Grupa savas darbības gaitā nopelnījusi kā klausītāju, tā arī mūzikas apskatnieku un kritiķu ievērību. Židrūns ir saņēmis kādreizējā kroga Aptieka apbalvojumu Labākā dzīvā grupa, ziņu portāla Alternative.lv balvu nominācijā Gada albums, kā arī divreiz nominēta un reizi ieguvusi Zelta mikrofonu par gada labāko rokmūzikas albumu. Starp citu, grupa novērtēta arī ārvalstīs - albumi Židrūns un tas, ko nevar nest un Kovārņu mazbērniem nominēti Eiropas neatkarīgo mūzikas izdevniecību balvai IMPALA.

24. jūlijā Židrūns spēlēs apjomīgu koncertu Rīgā, Sporta ielas 2 kvartālā. Pasākumam īpaši izvēlēta ārēji skarba brīvdabas teritorija, kas ir ērti pieejama. Programmā gaidāmas dziesmas no grupas četriem albumiem, un arī studijas ierakstos neiekļauti skaņdarbi.

Židrūna pārmaiņu svētki notiks trešdien, 24. jūlijā, biļetes pieejamas vietnē Biļešu serviss. Pasākumu atbalsta Radio NABA.

Sīkāka informācija pieejama grupas sociālo tīklu profilos Facebook un Instagram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja