Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 28. oktobris
Ninona, Ņina, Antoņina, Oksana

Igauņu multiinstrumentālists Erki Pārnoja izdod jaunu albumu Rumba

Erki Pārnoja, kurš Latvijas klausītājiem atpazīstams kā igauņu grupas Ewert and The Two Dragons dalībnieks, nupat izdevis savu jaunāko albumu Rumba, informēja mūziķa pārstāvji

Iedvesmojoties no kasešu ierakstītājā noķertiem skaņu celiņiem, kuri tapuši pagājušā gada pavasarī, nesen izdotajam albumam Rumba piemīt nostalģisks lo-fi skanējums. Instrumentālais albums ir pildīts ar vasarīgām melodijām, kas savijas ar tumšiem, hipnotiskiem bungu ritmiem, radot ārpasaulīgu skanējumu. 

Erki albumu raksturo šādi: “Rumba atšķiras no maniem iepriekšējiem albumiem. Tas netika radīts apzināti kā albums, bet gan radās pamazām, dziesmai pēc dziesmas, līdz es apjautu, ka ir radies kas vesels. Pirmos demo ierakstus sāku veidot tikai sev, bez jebkāda mērķa, izmantojot vien akustisko ģitāru un ritma mašīnu. Radot, mērķis nebija “atslēgties”, bet gluži otrādi, būt klātesošam mirklī, sev pēc iespējas patīkamākajā veidā.” 

Erki atzīst, ka albuma veidošana ir bijis nozīmīgs attīstības posms mūziķa izaugsmei ierakstīšanas un producēšanas ziņā. Līdz šim citu albumu izveidē Erki ir sadarbojies ar zviedru producentu Filipu Leimanu (Filip Leyman), taču šoreiz viņš izlēma, ka ir laiks noņemt palīgriteņus un ļaut sev izpausties pilnībā, albumu producējot pats.

“Es vēlējos pārliecināties, ka pats varu uzņemties lielāku atbildību par sava darba realizāciju. Tomēr darbs vienatnē pavisam noteikti nebija mans mērķis. Manuprāt, mūzika kļūst interesantāka, ja tajā ir iesaistīti vairāki cilvēki un tajā mijas dažādas vīzijas. Tādēļ albuma tapšanā sadarbojos ar Pīteru Salmela (Peeter Salmela). Viņš ir tas, kurš manu sākotnējo demo ierakstu skanējumu padarīja par tādu kā to dzirdam albumā. Es uzskatu, ka albumā ir ļoti labs līdzsvars starp manu un Pītera redzējumu. Es patiesi novērtēju viņa sniegto ieguldījumu albuma Rumba pabeigšanai.”

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja