Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izdota dziedātājas Marinas Rebekas garīgās mūzikas skaņdarbu izlase Credo

Izdevniecība Prima Classic klajā laidusi operdziedātājas Marinas Rebekas garīgās mūzikas skaņdarbu izlasi Credo, kura tapšanā piedalījušies kamerorķestris Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio koris. Albuma ierakstu sesijas norisinājās šī gada augustā Rīgas Reformātu baznīcā. Pie diriģenta pults stājās ievērojamais lietuviešu diriģents Modests Pitrens.

Albumā iekļauti gan klausītajiem labi pazīstami un par hrestomātiskiem uzskatāmi vokālās mūzikas šedevri, tādi kā Johana Sebastiāna Baha un Šarla Guno Ave Maria, Volfganga Amadeja Mocarta Laudate Dominum, Ihr habt nurn Traurigkeit no Johannesa Brāmsa Vācu rekviēma, Franča Šūberta Ave Maria, Henrija Pērsela When I Am Laid in Earth no operas Didona un Enejs, gan arī retāk atskaņoti, bet no izpildītāja visaugstāko profesionālo sagatavotību un māksliniecisko briedumu prasoši opusi.

Marinas Rebekas, Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio kora kopdarbā tāpat iekļautas Džuzepes Verdi, Alesandro Stradellas, Gabriela Forē, Frančesko Durantes, Georga Frīdriha Hendeļa, Kamila Sensānsa, Tomazo Albinoni un citu autoru kompozīcijas.

Eiropā un ASV bāzētās skaņu ierakstu izdevniecības Prima Classic pārstāvji albuma izdošanas sakarā uzsver: "Izmisuma un nedrošības laikos cilvēce savus skatus vērš garīgumā, meklējot tajā mierinājumu, pārliecību un spēku. Marinas Rebekas jaunais skaņu ierakstu albums Credo ir pacilājošas iedvesmas avots, tajā pārstāvētie autori ir Rietumu civilizācijas spilgtākie un ievērojamākie pārstāvji. Šī pārlaicīgā, apgarotā mūzika mums jo īpaši ir nepieciešama šobrīd."

Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio koris izsaka cerību, ka jaunā ierakstu albuma prezentācijas koncertus Latvijas klausītāji sagaidīs 2021. gada martā. To īstenošana būs iespējama, normalizējoties globālās pandēmijas situācijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja