Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Iznākusi etnogrāfiskā ansambļa Vabaļis blīvplate

Kultūras menedžmenta centrs Lauska sadarbībā ar Vaboles pagasta pārvaldi laiž klajā Vaboles etnogrāfiskā ansambļa Vabaļis pirmo albumu Pa celeņu..., informēja centra pārstāvis Juris Zalāns.

"Albumā iekļautais materiāls sniedz brīnišķīgu iespēju ieklausīties Vaboles pagasta tradicionālajā mūzikā, ieraudzīt,  kā 21. gadsimta sākumā šis repertuārs dzīvo Daugavpils apkārtnē – novadā, kura muzikālais mantojums līdz šim nav bijis pieejams plašākam klausītāju lokam publicētas blīvplates veidolā," par albumu Pa celeņu... saka etnomuzikoloģe Anda Beitāne. "Albumā pārstāvēts interesants vokālais un instrumentālais repertuārs, kas bagātināts ar teicēju stāstījumiem, sniedzot spilgtu ansambļa portretu un kopumā – būtisku pienesumu Latvijas tradicionālās mūzikas diskogrāfijā.”

Ansambļa Vabaļis darbība balstās vietējās tradīcijās, prasmēs un zināšanās, ar mērķi nodot tās tālāk un aktualizēt to unikālo vērtību mūsdienu Latvijas kultūrtelpā. Patlaban šis ansamblis ar nedaudz draiskulīgo, nedaudz pašironisko nosaukumu Vabaļis ir jaunākais etnogrāfiskais ansamblis Latgalē un visā Latvijā. Kopš dibināšanas tas jau paspējis piedalīties dažādos festivālos un koncertos gan Latvijā, gan ārzemēs, bet pašiem Vaboles iedzīvotājiem regulāri rīko tradicionālo prasmju skolas.

Etnogrāfiskā ansambļa Vabaļis blīvplates Pa celeņu... atvēršanas svētki notiks ansambļa 7. dzimšanas dienā, šā gada 1. aprīlī plkst. 16 Daugavpils novada Vaboles Kultūras centrā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja