Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Izskanēs diriģenta Arnolda Skrides piemiņas koncerts

Rīgas Latviešu biedrība aicina klausītājus ceturtdien, 5. aprīlī plkst. 18 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē uz diriģenta Arnolda Skrides piemiņas koncertu.Pieminot Arnoldu Skridi 85. dzimšanas dienā, koncertā muzicēs pianiste Līga Skride, pianiste Lauma Skride, vijolniece Baiba Skride, altiste Linda Skride-Zondervana un čelliste Dace Zālīte.

Trīsdaļīgajā koncerta programmā skanēs P. Čaikovska, J. Brāmsa, J. S. Baha, K. Penderecka, A. Klūgharda skaņdarbi. Kā īpaša dāvana izskanēs jaunās komponistes Annas Veismanes skaņdarba Mēness starus stīgo pirmatskaņojums, kas ir veltījums Arnoldam Skridem un Lindai, Baibai, Laumai. Koncertu vadīs Lolita Mediņa. Mūzika Arnoldam Skridem bija visa dzīve. Viņa diriģenta žestam sekoja dziedātāji daudzu Latvijas novadu koros - Latvijas Izdevniecību un grāmatu tirdzniecības darbinieku korī Varavīksne, daudzus gadus Latvijas neredzīgo biedrības korī Jolanta un Limbažu kultūras nama korī Pūt, vējiņi, Rīgas Psihoneiroloģiskās slimnīcas sieviešu korī Gundega, Jēkabpils rajona Skolotāju korī un Oškalnu kultūras nama jauktajā korī, ilgus gadus viņš vadīja arī Limbažu rajona ceļu darbinieku vīru vokālo ansambli, desmit gadus Arnolds Skride bijis arī Limbažu rajona koru virsdiriģents. Jauns darba cēliens sākās ar Atmodu. Pie Tautas frontes tika dibināta Daudzbērnu ģimeņu biedrība - tajā A. Skride izveidoja daudzbērnu ģimeņu kori Dēkla, kurā piedalījās dziedātāji no vairāk nekā 50 ģimenēm. Vēlāk šī dziedātāju kopa kļuva par Rīgas Latviešu biedrības kori, tagad - jauktais koris Ars Longa. Pēc A. Skrides iniciatīvas Rīgas Latviešu biedrībā tika nodibināts Latvijas Nacionālais vīru koris, kas pulcē dziedātājus no visas Latvijas. Vairākas veiksmīgas sezonas aizvadīja arī viņa dibinātais Latvijas jauniešu simfoniskais orķestris, arī Leonīda Vīgnera vecmeistaru simfoniskais orķestris. Īpaša nozīme ir A. Skrides iedibinātajam un organizētajam Latvijas jauno talantu koncertciklam – konkursam Talants Latvijai, kas šogad atzīmēs 22. sezonu. Katru gadu šajā konkursā piedalās pāri par 350 mūsu valsts mūzikas skolu audzēkņi. Daudzi no viņiem turpinājuši izglītību mūzikas vidusskolās un augstākajās mūzikas mācību iestādēs Latvijā un citviet pasaulē, kļuvuši par respektējamu starptautisko konkursu laureātiem, aktīviem solistiem, kameransambļu un orķestru dalībniekiem, mūzikas pedagogiem. Ļoti daudz pūļu Arnolds Skride kopā ar dzīvesbiedri pianisti Līgu Skridi ieguldījuši savu meitu audzināšanā un muzikālajā izglītošanā. Māsas Baiba, Lauma un Linda nu kļuvušas par starptautiski pazīstamām, pat izcilām mūziķēm, kas guvušas uzvaras daudzos pasaules konkursos, viņu koncerti ir klausītāju allaž gaidīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja