Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jūlija beigās Liepājas Simfoniskais orķestris viesosies festivālā Somijā

Somijas pilsētā Mikkeli jau 32. reizi norisināsies Mikkeli mūzikas festivāls. 29. jūlijā tajā pirmo reizi uzstāsies arī Liepājas Simfoniskais orķestris, kopā ar Valsts akadēmisko kori Latvija atskaņojot Karla Orfa iespaidīgo opusu Carmina Burana, informēja Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Mikkeli mūzikas festivāla tradīcija iesākās 1992. gadā, kad tas pirmo reizi norisinājās kā neliela mēroga kamermūzikas pasākums. Nu tas ir izaudzis par daudzpusīgu festivālu ar bagātīgu programmu, kur var baudīt gan simfoniskās, gan opermūzikas koncertus, kamermūziku, solo koncertus un dažādas pasaulslavenu mūziķu virtuozas performances. Pēc ilggadējas sadarbības ar Marijas teātri un Valēriju Gergijevu kā festivāla māksliniecisko vadītāju, kopš 2022. gada festivāls ir noslēdzis sadarbības līgumu ar Filharmonijas orķestri Londonā un tā galveno diriģentu - somu Santu Matiasu Rouvali. Festivāls ir nominēts labākā Somijas festivāla titulam.

"Pēc vairāk nekā divdesmit gadu pārtraukuma Liepājas Simfoniskais orķestris atkal priecēs Somijas klausītājus. Par uzaicinājumu uzstāties prestižajā Mikkeli mūzikas festivālā varam pateikties mūsu ilggadējam sadarbības partnerim - Valsts akadēmiskajam korim Latvija, ar ko kopā festivālā atskaņosim elpu aizraujošo Karla Orfa šedevru Carmina burana," saka orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Dažādās Latvijas koncertzālēs šo Karla Orfa vērienīgo meistardarbu Carmina Burana Liepājas Simfoniskais orķestris kopīgi ar Valsts akadēmisko kori Latvija ir atskaņojis jau vairākkārt. Mikkeli mūzikas festivālā pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults stāsies diriģents Genādijs Černovs, ar kuru korim Latvija veiksmīga sadarbība bijusi jau iepriekš.

Šī vasara Liepājas Simfoniskajam orķestrim būs ļoti aktīva. Jau 2. jūlijā tas piedalīsies XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku atklāšanas koncertā svētku dalībniekiem. 15. jūlijā Liepājas koncertdārzā Pūt, vējiņi! krāšņā opermūzikas galā koncertā orķestris tiksies ar azerbaidžāņu diriģentu Jalčinu Adigezalovu un izcilu starptautisku solistu ansambli.

Augustā ir gaidāmi divi pašu rīkoti festivāli - 5. augustā orķestris aicina baudīt Liepājas skaņas Rundāles pilī, kur programmā iekļauti trīs pasākumi, tematiski caurvijot kultūras un mākslas vēsturi no antīkās pasaules līdz pat mūsdienām. Bet no 4. līdz 20. augustam jau trešo reizi norisināsies Dienvidkurzemes festivāls Rimbenieks. 10 dažādos koncertos, kas pieejami bez maksas, galvenokārt skanēs kamermūzika, ko izpildīs Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu veidoti ansambļi, pieaicinot arī citus solistus.

Savukārt vasaras noslēgumā - 26. augustā - Liepājas koncertdārzā Pūt, vējiņi! skanēs vērienīga simfoniska saruna starp leģendāro latviešu komponistu Imantu Kalniņu un Kasparu Zemīti. Koncertā piedalīsies arī dziedātāji Renārs Kaupers, Daumants Kalniņš un Elza Rozentāle.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja