Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kaņepes Kultūras centrā uzstāsies ekspresīvais norvēģu duets Sturle Dagsland

Otrdien, 26. februārī, Kaņepes Kultūras centrā ar īpašu koncertu uzstāsies ekspresīvais un Kopenhāgenā Emerging artist balvu izpelnījies norvēģu duets Sturle Dagsland

“Es mūsu mūziku raksturotu kā izteiksmīgu, dinamisku, progresīvu… kā piedzīvojumu pašu par sevi. Tas arī atspoguļojas koncertos, kurus bieži vien raksturo kā savvaļas emociju pārpildītus un dinamiski atšķirīgus. Priecājamies atgriezties Latvijā, vēl atceramies pirmo uzstāšanās reizi 2014. gadā un esam gatavi jaunam kliedzienam, šoreiz - Kaņepes Kultūras centrā,” stāsta Sturle.

Muzikālā apvienība pārmaiņus spēlē instrumentus un elektroniku, harmoniski radot izteiksmīgu un progresīvu skanējumu, kurā dominē Sturles nevaldāmais, novatoriskais vokāls. Sākot ar trakojošiem, negantiem kliedzieniem un beidzot ar virtuozu eņģelisku skanējumu – viņa atšķirīgā balss, plašais diapazons, dziesmu teksti vairākās valodās un unikālā pieeja dziesmu rakstīšanai un kompozīcijai ir izcīnījusi Emerging Artist balvu Kopenhāgenā.  Starp pēdējo gadu noslogotajiem turneju grafikiem Sturle Dagsland pastāvīgi strādā pie mūzikas ierakstīšanas. Process viņus aizvedis uz augstām kalnu virsotnēm Norvēģijā, pamestām industriālajām zonām Krievijā, leģendāriem padomju kuģiem Austrumeiropā, koncentrācijas nometnēm Vācijā, “A” bāku Ziemeļjūrā un dziedāšanu ar vilkiem.

Sturle Dagsland ir divu brālu, Sturle un Sjur Dagsland, muzikālā apvienība no Norvēģijas. Mākslinieki pārmaiņus spēlē uz vairākiem instrumentiem, veidojot ekspresīvi progresīvu, mainīgu skanējumu, kurā dominē Sturles neierobežoti inovatīvais vokāls. Sturle Dagsland ir piedalījušies festivālos visā pasaulē – gan mazos medību ciematos Grenlandē, gan uz lielajām skatuvēm Krievijā, Kanādā, Islandē, Spānijā, Vācijā un daudzviet citur.

Biļetes iepriekšpārdošanā par EUR 5 ir iespējams iegādāties Bezrindas.lv, savukārt uz vietas biļete maksās EUR 7.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja