Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Klajā nāk mūziķu apvienības Nepāriet albums Lūk ar Marta Pujāta dzeju

Pirmdien, 31. maijā, klajā nācis mūziķu apvienības Nepāriet otrais studijas albums Lūk. Līdz ar albuma iznākšanu mūziķi piedāvā arī videoklipu dziesmai Ness.

Muzikālā apvienība Nepāriet tika izveidota 2017. gadā, mūziķim Jānim Šipkēvicam sapulcējot domubiedrus, lai kopīgi izpildītu Imanta Kalniņa mūziku un 2019. gadā izdotu albumu Pāri un sniegtu koncerttūri dažādās Latvijas pilsētās. Pēc veiksmīgas sadarbības mūziķi nolēma turpināt kopīgu radošo darbu, veidojot orģinālmūzikas albumu. Dzejnieks Marts Pujāts īpaši šim kolektīvam un plānotajam albumam izveidoja desmit dzejoļu ciklu, vēlāk katram no mūziķiem izraugoties sev tuvākos dzejoļus un radot dziesmas. Vienojoties kopīgā radošā darbā, mūziķi ierakstīja albumu Lūk, ko veido 10 kompozīcijas latviešu valodā. Albums pieejams Spotify.

"Pēc tam, kad bijām kopīgi ieskaņojuši albumu Pāri, kas veltīts Imanta Kalniņa 1997.gadā tapušajam albumam Par lietām, kuras tā ar’ nekad nepāriet, sapratām, ka jāiet tālāk. Jaunais albums Lūk ir pateicības pilna mūsdienu trīsdesmitgadnieka atbilde Imanta Kalniņa un Ainara Mielava radītajam kopdarbam. Lūk ir par sajūtām, kas joprojām dzīvas un joprojām visspēcīgāk izsakāmas latviešu valodā. Tās nepāriet," Par albumu stāsta Jānis Šipkēvics.

Līdz ar albuma iznākšanu Nepāriet piedāvā arī videoklipu dziesmai Ness, kura režisors ir grupas dalībnieks Miķelis Putniņš. Videoklips tika uzņemts, izmantojot fragmentus no tautā mīlētās 1991. gada animācijas filmas Ness un Nesija, ko tās režisori Roze Stiebra un Ansis Bērziņš veidoja pēc dzejnieka Vika  - Imanta Kalniņa brāļa - pasakas motīviem. "Strādāt pie dziesmas video bija aizraujošs izaicinājums, ko es ļoti labprāt atkārtotu vēl un vēl. Gribu pateikt īpašu paldies Rozei Stiebrai par viņas sirsnību, dāsnumu un padomiem klipa izveidošanā," saka Miķelis.

Mūziķu apvienības Nepāriet ir Alise Joste, Evija Vēbere, Jānis Šipkēvics, Kārlis Josts, Lorete Medne, Matīss Čudars, Miķelis Putniņš un Rinalds Maksimovs.

Radošais albuma sagatavošanas un ierakstīšanas darbs noritēja no 2020. gada septembra līdz 2021.gada aprīlim, tas ierakstīts Rīgā Tru Music Studios, skaņu inženiera Gata Zaķa virsvadībā. Gatis ir atbildīgs arī par ieraksta pēcapstrādi. Albuma vizuālā noformējuma autore ir Lāsma Pujāte. Albums no 31. maija ir pieejams digitāli visos lielākajos straumēšanas servisos, kā arī gaidāms vinila formātā. Albums izdots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja