Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Klubā Depo uzstāsies Pēterburgas grupa Nervenklinik

11. oktobrī klubā "Depo"uzstāsies Pēterburgas grupa "Nervenklinik", informē kluba pārstāvis Guntis Vanags.

Grupa radās St. Pēterburgā 1997. gadā, kad draugu grupa lietošanā saņēma kāda pamesta kinoteātra telpas, kurā paralēli teātru, izstāžu, kino, citu performanču rīkošanai viņi palaikam arī uzspēlēja draugiem. Tā bijusi visaptveroša improvizācija, kurā tika iesaistīti arī klātesošie.

Gadu laikā tika nomainītas vairākas Pēterburgā jau folklorizējušās pasākumu rīkošanas vietas un līdz ar to arī grupas muzicēšanas veids ieguva sakārtotāku formu – izkristalizējās sastāvs, tika noformulēta muzikālā un uzstāšanās koncepcija.

Savā mūzikā grupa sintezējusi vairākus muzikālos stilus, skanējumā tiek izmantoti gan akustiskie, gan elektriskie, gan trokšņus radošie mūzikas instrumenti, tādi kā akordeons, čells, pašdarināti tērauda sitamie instrumenti un elektronika, grupa principiāli ir atteikusies no ģitāru izmantošanas. Rezultātā iegūts draivīgs folkroks ar netīru, „garāžīgu” skaņu un punk enerģiju. Varētu salīdzināt ar populāro grupu Gogol Bordelo.

Visā savā pastāvēšanas laikā grupa vadījusies no anarhistiskiem, DIY (dari to pats) principiem, absolūti ignorējot jebkādus komerciālus apsvērumus. Kaut arī nav izdevusi nevienu albumu, tā ir ļoti populāra dzimtajā pilsētā, tāpat tā ir pazīstama starptautiskā apritē un ir biežs viesi dažādos Krievijas un Eiropas roka, etniskās mūzikas un kinofestivālos. Piemēram, pēc koncerta "Depo", "Nervenklinik" mēros ceļu uz Vāciju, lai uzstātos Ģentes filmu festivālā (Film Festival Ghent). Kā iesildītāji pirms "Nervenklinik" uzstāsies pašmāju apvienības Kuchenbeat un Oranžās brīvdienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja