Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KM: Koncertzāle Cēsis apliecinājusi, ka esot veikti visi iespējamie epidemioloģiskās drošības pasākumi koncertā Klātbūtne

Kā Kultūras ministrijai (KM) apliecinājis koncerta tiešraides organizators, Vidzemes koncertzāle Cēsis, esot veikti visi iespējamo epidemioloģiskās drošības pasākumi koncerta Klātbūtne īstenošanas laikā, informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Viņa pavēstīja, ka, saņemot ziņas par to, ka iknedēļas Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) un Valsts akadēmiskā kora Latvija darbinieku testos konstatēta saslimšana ar Covid-19, KM lūdza koncerta Klātbūtne organizatoru - koncertzāli Cēsis - sniegt ziņojumu par tā norises organizēšanu, informāciju par drošības pasākumiem, kas koncerta ierakstā piemēroti Covid-19 izplatības apstākļos.

Pēc koncertzāles Cēsis paustā, Covid-19 testi veikti gan mūziķiem un koristiem, gan tehniskajiem darbiniekiem. Tāpat koncertzāles tehniskais personāls, televīzijas un radio tehniskie cilvēki visi pastāvīgi lietojuši mutes un deguna aizsargmaskas.

Koncertzāle norādījusi, ka gan mākslinieki, gan tehniskais personāls lietojis mutes un deguna aizsegus brīdi, kad atradās aizskatuvē, izņemot mūziķus filmēšanas un skatuves mēģinājuma laikā. Savukārt tiešraides dalībnieku plūsmas tika saplānotas un kontrolētas iekštelpās tā, lai novērstu dalībnieku drūzmēšanos un nodrošinātu divu metru distances ievērošanu.

Pēc KM rīcībā esošās informācijas, visur iekštelpās tika izvietotas atgādinājuma zīmes, ievērot epidemioloģiskās drošības nosacījumus - sejas un deguna aizsegu lietošana, divu metru distances ievērošana, roku mazgāšana, roku dezinfekcija ar speciāliem līdzekļiem un citi.

Pasākuma koplietošanas telpās ārpus tiešā filmēšanas procesa katram dalībniekam bija paredzēta vismaz 10 kvadrātmetru platība. Tiešraides dalībnieki izmantojuši katrs savas individuālās vai lietošanā nodotās iekārtas un mūzikas instrumentus, tos iepriekš dezinficējot ar piemērotiem līdzekļiem.

Tāpat pasākuma rīkotāji uzsvēruši, ka tiešraides dienā koncertzāle veikusi telpu uzkopšanu pēc katras mēģinājuma reizes, īpaši rūpīgi tīrot visas koplietošanas virsmas, vairākas reizes dienā tīrot durvju rokturus, galdu virsmas, krēslu roku balstus, kāpņu un sienu margas. Tikusi veikta arī regulāra telpu vēdināšana, atverot logus un izmantojot mehānisko ventilāciju un nav tikusi pieļauta koplietošanas dzērienu vai uzkodu vietas nodrošināšana tiešraides dalībniekiem.

Kokale atzīmēja, ka KM izstrādā un valdība apstiprina drošības pasākumus, kas Covid-19 izplatības ierobežošanai piemērojami kultūras jomā. KM izstrādājusi vadlīnijas, kas skaidro drošības pasākumus kultūras norišu organizēšanā, tostarp profesionālu skatuves mākslas kolektīvu darbam tiešraižu nodrošināšanā, audiovizuālu darbu veikšanā, un konsultē to īstenošanā, ja pasākumu rīkotāji ar jautājumiem vēršas KM.

Pēc KM pārstāves paustā, kā koncerta tiešraides organizators koncertzāle Cēsis pirms koncerta tiešraides KM vērsusies tikai ar lūgumu palīdzēt noorganizēt tehniskā personāla testēšanu, ko KM palīdzēja atrisināt.

Kokale arīdzan uzsvēra, ka valdības apstiprināto Covid-19 drošības pasākumu ievērošanas uzraudzība un pārkāpumu gadījumā arī soda piemērošana ir Valsts policijas funkcija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja