Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Koncertā prezentēs Bigačas un Zilberta mūzikas kompaktdisku

Dziedātājas Antras Bigačas (mecosoprāns) un pianista Venta Zilberta kopīgi ierakstīto jauno kompaktdisku mūziķi prezentēs koncertā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Ērģeļu zālē 4.februārī plkst.17, informēja Hermaņa Brauna fonda vadītāja Inna Davidova. Jaunais izdevums saucas: Latviešu vokālā kamermūzika 1950-2000, un tajā skan Marģera Zariņa, Jāņa Mediņa, Pētera Plakida, Artura Maskata un Daces Aperānes skaņdarbi.

Dziedātājas A.Bigačas un pianista V.Zilberta  daiļradē vissvarīgākā vieta ir latviešu mūzikai. Mākslinieki pastāvīgi iekļauj savās programmās skaņdarbus no latviešu vokālās kamermūzikas klasikas zelta repertuāra, taču viņi arī izceļ gaismā skaņdarbus, kas ilgi nav atskaņoti vai pat aizmirsti stāvējuši bibliotēku vai privātu krājumu plauktos. Viņi arī pirmatskaņojuši daudzus jaundarbus, no kuriem liela daļa veltīta tieši viņiem.

Stāstot par ierakstītajiem skaņdarbiem, kuru izlase aptver pusgadsimtu latviešu vokālajā kamermūzikā, mākslinieki tos dēvē par laika zīmēm. "Ideja iemūžināt katru desmitgadi ar kādu vienu spilgtu zīmi radās 2006.gadā. Nākamo divu gadu laikā savā repertuārā meklējām katram periodam visraksturīgāko. Tā nav antoloģija, drīzāk -  emocionāls māksliniecisks pētījums, pārdomas par to, kas gan laika gaitā notiek ar mums, kā cilvēku un viņa iekšējo pasauli ietekmē vara, mode, vide," stāsta A.Bigača. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja