Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Koncertā vāks līdzekļus profesores Pismennajas kapa piemineklim

Latvijas Mūzikas akadēmijas Ērģeļu zālē 12.martā plkst.12 notiks koncerts profesores Ludmilas Pismennajas piemiņai, informē JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Viņa atgādina, ka 1.februārī aizsaulē negaidīti aizgājušās prof. L.Pismennajas mūžs bija ilgs un piepildīts: "Savulaik bijusi viena no pirmajām dziedātājām leģendārajā un pasaulslavenajā kamerkorī "Ave Sol", astoņdesmito gadu otrajā pusē bijusi Talsu sieviešu kora "Vaiva" diriģente, kā arī ilggadīga Bauskas rajona skolotāju kora "Daina" kormeistare."

Tomēr profesores mūža sirdsdarbs bija pedagoģiskais darbs J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur viņa no 1953. līdz 1996.gadam mācīja topošos, tostarp tagad slevenos latviešu kordiriģentus. Ilgus gadus L.Pismennaja bija arī Kordiriģēšanas katedras vadītāja. "Daudzie studenti un kolēģi viņu mūžam atcerēsies kā izcilu personību, gaišu, sirdsgudru, ļoti atsaucīgu, gādīgu un "sirsnīgu katedras mammu" visiem, ne tikai saviem studentiem. Viņa allaž palīdzēja, iedrošināja, cīnījās par visiem un centās vest pie prāta arī tos, kuriem uznācis slinkums. Viņa nekad neatteica padomu," atceras kordiriģente Aira Birziņa, kura gan nav bijusi L.Pismennajas studente.

J.Lāce uzsver: lai profesorei pateiktu paldies ne tikai vārdos, bet arī darbos, piektdien notiks šis piemiņas koncerts, kurā sāks vākt ziedojumus L.Pismennajas kapa piemineklim. Koncertā piedalīsies JVLMA jauktais koris (vadītājs Mārtiņš Klišāns), kā arī diriģenti Juris Kļaviņš, Ivars Bērziņš, Māris Sirmais, Jānis Baltiņš, Jānis Zirnis, Romāns Vanags, Mārtiņš Klišāns, Jānis Lindenbergs un Sigvards Kļava. Koncertu, kurā skanēs latviešu komponistu kora dziesmas, vadīs prof. Ilma Grauzdiņa.

Ieeja - par ziedojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja