Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Koncertcikls Kopā turpinās ar Perīnas Madefas un Jāņa Apeiņa koncertu Melngalvju namā

14. augustā plkst. 20 Melngalvju namā tiešraides koncertu ciklā Kopā notiks pirmais lielais soprāna Perīnas Madefas un baritona Jāņa Apeiņa koncerts, kurā skanēs ārijas un dueti no skaistākajām Džuzepes Verdi, Šarla Guno, Gaetāno Doniceti, Rudžero Leonkavallo un Umberto Džordāno operām. Pie klavierēm - pianists Mārtiņš Zilberts, informēja koncerta rīkotāji.

"Pirmo reizi Latvijā uzstāsimies tik lielā kopkoncertā, savukārt uz skatuves esam bijuši partneri vairākās izrādēs – Oņegins, Fausts, Karmelīšu dialogi. Pēc Covid-19 krīzes šī būs pirmā uzstāšanās Latvijā, un, protams, ar nepacietību gaidām tikšanos. Repertuāra izvēles pamatā ir ārijas un dueti, kas mums ir ļoti tuvi," par koncertu stāsta Jānis Apeinis.

Soprāns Perīna Madefa dzīvo Latvijā jau ceturto gadu, 2019. gadā viņa debitēja uz Latvijas Nacionālās operas skatuves ar Blānšas lomu Fransisa Puenka operā Karmelīšu dialogi. Dzimusi Lionā, operā debitēja deviņu gadu vecumā, dziedot Grietiņas lomu Lionas operas izrādē Ansītis un Grietiņa Kenta Nagano vadībā. Studējusi Nacionālajā Augstākajā dejas un mūzikas konservatorijā Lionā, kuru absolvēja 2002. gadā. 2004./2005.gada sezonā zināšanas papildinājusi Flandrijas operas studijā. 2008. gadā ieguvusi 1.vietu Starptautiskajā konkursā Barselonā. 2013. gada augustā Perīna tika izraudzīta dziedāt Plasido Domingo izveidotajā vokālajā konkursā Operalia. 2013. gadā ieguva skatītāju balvu Mâcon International Competition un 2014. gadā ieguva 1. vietu Marseļas operetes konkursā un 2. vietu Forum Lyrique d’Arles. Dziedājusi daudzos opernamos Eiropā. Starptautiskā prese par Perīnu Madefu raksta: “Viņas belkanto ir ar krāšņu skanējumu un vokālo elastību, dzidrumu un elpojošu frazēšjumu", (Resmusica), "Viņai piemīt instinktīva un komunikatīva enerģija" (ODB-Opéra) un "Satriecošs vokālais patiesums" (Forumopera).

Baritons Jānis Apeinis uz Latvijas Nacionālās operas skatuves debitējis 2003. gadā un nodziedājis daudzas vadošās baritona lomas, ir regulārs viesis uz Eiropas operu skatuvēm. A/S Staburadze stipendiāts Jāzepa Vītola 2. Starptautiskajā vokālistu konkursā, SIA Eniro un Jaunrades fonda stipendiāts (2003), Jāzepa Vītola 3. Starptautiskā vokālistu konkursa laureāts (2004). Jānis Apeinis ticis nominēts Lielajai mūzikas balvai 2016 kategorijā Gada mūziķis. 2009. gada pavasarī sniedzis pirmo solokoncertu Rīgā. Jānis Apeinis dziedājis titullomu Čaikovska operā Jevgeņijs Oņegins Pēterburgas Mihaila teātra iestudējumā, kas 2013. gadā novērtēts ar Krievijas prestižo teātra balvu Zelta maska.

Nākamais cikla koncerts notiks 27. augustā Jelgavas pilī, kur uzstāsies viena no Latvijas publikas iemīļotākajām operdziedātājām Sonora Vaice, savukārt ciklu noslēgs Andreas Bauers Kanabas ar koncertu 17. septembrī Mazajā ģildē Rīgā. 

Biļetes un koncertiem klātienē un skatījumam tiešraidē var iegādāties www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja