Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Koncertzāle Latvija ar vērienīgu koncertu svinēs piecu gadu jubileju

Ventspils koncertzāle Latvija kopā ar daudziem izciliem mūziķiem un komponistiem 27. jūlijā plkst. 18.00 vērienīgā un īpaši veidotā koncertā svinēs piecu gadu jubileju.

Koncertā piedalīsies ērģelniece Iveta Apkalna, Liepājas Simfoniskais orķestris, Latvijas Radio koris, pianists Reinis Zariņš, vijolniece Azade Magsodi, diriģenti Guntis Kuzma un Sigvards Kļava, kā arī koncerta īpašie viesi. Jubilejas koncerta programma būs balstīta Ērika Ešenvalda un Viļņa Šmīdberga mūzikā.

"Pieci gadi ir nozīmīgs posms koncertzāles darbībā," saka koncertzāles mākslinieciskais vadītājs Guntis Cimiņš, "šajos gados koncertzālē uzstājušies Latvijas un pasaules talantīgākie mākslinieki, radīti pasaules līmeņa koncerti un kultūras dzīves notikumi. Mēs esam pateicīgi visiem mūsu draugiem, domubiedriem, daudzu radošo ideju rosinātājiem un realizētājiem, mūsu darbiniekiem un atbalstītājiem, kas ir palīdzējuši sasniegt līdzšinējos panākumus. Aicinām visus mūsu klausītājus pievienoties šajā īpašajā jubilejas koncertā, lai kopīgu svinētu mūziku un piedzīvotu neaizmirstamu vakaru."

2024. gadā koncertzāles Latvija piektās jubilejas svinības aizrit visa gada garumā ar spilgtiem un plašā klausītāju lokā lielu atzinību guvušiem notikumiem. Neatkārtojamais Trīs Osokinu koncerts, publikas stāvovācijām pilnais Ivetas Apkalnas un kora Latvija koncerts, Bēthovena Piektās simfonijas atskaņojums, Liepājas Simfoniskā orķestra un Guntara Freiberga marimbas zvaigžņu stunda, Aivja Gretera, Vensāna Likā un Sinfonietta Rīga krāšņais koncerts ar Jēkaba Jančevska jaundarba pirmatskaņojumu, grandiozais Gustava Mālera Otrās simfonijas atskaņojums, pasaules mūzikas šarms un daudzi citi vēl gaidāmi kultūras notikumi koncertzāles jubilejas koncertu sērijā.

Koncertzāle Latvija darbību uzsāka 2019. gada vasarā. Koncertzāles lepnums ir divi pasaules līmeņa unikāli mūzikas instrumenti – manuālās akustiskās koncertērģeles, kas tapušas uzņēmumā Johannes Klais Orgelbau GmbH & Co. KG Vācijā, un šobrīd pasaulē lielākās vertikālās koncertklavieres, ko radījis klavierbūves meistars Dāvids Kļaviņš. Koncertzāles projekta autors ir arhitekts Deivids Kuks. Ēku raksturo pārdomātie energoefektivitātes risinājumi un daudzfunkcionāls telpu plānojums, kas ļauj zem viena jumta veiksmīgi līdzdarboties koncertzāles Latvija Lielajai un Mazajai zālei, Mūzikas vidusskolai, Mūzikas bibliotēkai un skaņu ierakstu studijai. Koncertzāles unikalitāti akcentē arī atveramā siena, kas koncertzāles Mazo zāli pārveido par āra skatuvi. Koncertzāle Latvija ir mūzikas, mākslas un izglītības telpa ar unikālu saturu, ko raksturo izcila akustika, izmeklēts repertuārs un plašas tehniskās iespējas.

Biļetes uz koncertzāles Latvija piecu gadu jubilejas koncertu būs pieejamas no ceturtdienas, 30. maija, plkst. 12.00 koncertzāles Latvija kasē un Biļešu paradīzes tīklā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labs starts. Intervija ar dziedātāju Etīnu Saulīti

"Mans vislielākais ieguvums ir Latvijas kontekstā – esmu pamanīta, par mani sāk interesēties. Tas nozīmē, ka aktīvāk varēšu sākt piedalīties Latvijas koncertdzīvē," pēc veiksmīgās dalības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja