Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Koncertzālē Latvija Žans Batists Dulsē un Aurēlija Šimkus spēlēs pasaulē augstākās klavieres

Piektdien, 12. jūlijā, plkst. 19.00 koncertzālē Latvija īpašā programmā skanēs Dāvida Kļaviņa radītās klavieres M470i, kuras spēlēs pianisti Žans Batists Dulsē un Aurēlija Šimkus, brīvā gaisotnē ļaujot izbaudīt smalku saspēli, brīnišķīgu mūziku un pārsteidzošu improvizāciju.

Aurēlijas Šimkus izpildījumā dzirdēsim Pētera Vaska Vasaras vakara mūziku, Ferenca Lista otro balādi klavierēm un Igora Stravinska trīs daļas no baleta Ugunsputns Guido Agosti pārlikumā klavierēm. Pianists Žans Batists Dulsē sniegs meistarīgas improvizācijas, iedvesmojoties no šīs mūzikas, radot jaunu un vienreizēju pieredzi klausītājiem. Šī būs abu talantīgo pianistu kopīgi veidotā programma īpaši koncertzāles Latvija klavierēm M470i, kuras ir unikālas ar savu skaņas raksturu, dinamiku, dzidrumu un skaņas ilgtspēju.

Parīzē dzimušais Žans Batists Dulsē (Jean Baptiste Doulcet) ir ne vien pianists, bet improvizators un komponists. Viņš tiek uzskatīts par vienu no uzlecošajām franču klavierspēles zvaigznēm. Uzstājies pasaulē ievērojamās koncertzālēs un nozīmīgos festivālos kā solists un kamermūzikas izpildītājs, starptautiski pazīstams ar saviem improvizācijas koncertiem. Žans Batists Dulsē ir vairāku starptautisku pianisma konkursu laureāts.

Latvijas jaunā pianisma zvaigzne Aurēlija Šimkus piedalījusies dažādos mūzikas festivālos Eiropā, muzicējusi kopā ar Anglijas kamerorķestri, Varšavas simfonisko orķestri, Dortmundes filharmonisko orķestri un citiem kolektīviem. 16 gadu vecumā vācu ierakstu kompānija Ars Produktion izdeva viņas soloalbumu Scherzo, kuru žurnāls Piano News atzina par mēneša albumu, rakstot, ka “Aurēlija Šimkus ir izcila pianiste un īsts atklājums”. Par savu otro solo albumu B-A-C-H Ich Ruf Zu Dir Aurēlija ieguva vienu no Eiropas prestižākajām klasiskās mūzikas godalgām Echo Klassik kategorijā Gada jaunā māksliniece.

Koncertzāles Latvija lepnums Kļaviņš M470i ir pasaulē lielākās vertikālās klavieres. Klavieru ekskluzivitāti rada rezonators un stīgu garums, kas ietverts metāla rāmī, klavierēm ir pilna 88 taustiņu klaviatūra. Vertikālais stīgu izvietojums klavieru skanējumam dod ļoti tembrālu, dziļu un sulīgu skanējumu. Kopējais klavieru augstums ir 4,70 m, garākās stīgas garums ir 3,90 m, un lai sasniegtu klaviatūru, pianistam jādodas pa speciāli izbūvētām kāpnēm.

Biļetes iegādājamas koncertzālēs Latvija kasē un visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Koncerts iekļauts Vasaras vakaru koncertu abonementā, kas ļauj visus trīs pasākumus – stīgu kvarteta Akilone koncertu O Sole mio, pianistu Žana Batista Dulsē un Aurēlijas Šimkus koncertu, kā arī Orchester der Musikfreunde Bremen un pianistes Sanas Villerušas koncertu – apmeklēt par vēl izdevīgāku cenu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Atjaunots Vilhelma Purvīša dzimto māju ābeļdārzs

Latvijas ainavu gleznošanas lielmeistara Vilhelma Purvīša dzimtās mājas Vecjauži, kur mājvietu radis šobrīd Latvijā vienīgais māksliniekam veltītais muzejs, aicina apmeklēt tā brīvdabas ekspo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja