Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Koncertzālē Palladium uzstāsies rokgrupa Opeth

2020. gada 11. martā koncertzālē Palladium Rīga jaunākā albuma In Cauda Venenum tūres ietvaros uzstāsies viena no ietekmīgākajām Ziemeļeiropas progresīvā metāla rokgrupām Opeth. Koncerta īpašie viesi - Islandes klasiskā roka grupa The Vintage Caravan, informēja koncerta rīkotāji.

Opeth pazīstama kā zviedru rokgrupa, kura ar izdotajos albumos iekļauto augsti kvalitatīvo muzikālo sniegumu jau kopš debijas albuma Orchid (1995) izpelnījusies atkārtotu mūzikas kritiķu uzmanību. Grupas dibinātāju mērķis, dibinot grupu 1990. gadā, bija radīt "ļaunāko grupu pasaulē" un šķietami šādu mērķi grupas dalībnieki centušies sasniegt, daiļrades agrīnajā periodā spēcīgi ietekmējoties no smagā metāla žanra.

Grupas pastāvēšanas gados sastāvs mainījies vairākkārtīgi, līdz ar to arī muzikālo ietekmju klāsts dažādojies. Paralēli minētajam smagā metāla žanram Opeth daiļradē laika gaitā iezīmējas arī progresīvā roka, metāla, folka, blūzroka, klasiskās mūzikas un džeza mūzikas ietekmes. Māksliniecisko ietekmju saraksts ir daudzveidīgs un atspoguļo Opeth radīto mūziku - tajā mijas progresīvais roks un smagais metāls, bet vienlaikus grupas muzikālajiem sniegumiem piemīt arī psihodēliskā roka iezīmes.

Grupas pastāvēšanas laikā izdoti 13 studijas albumi, četri koncertalbumi un četri dzīvo koncertu DVD ieraksti, kas pārdoti vairāk kā divos miljonos kopiju. Opeth jaunākais albums In Cauda Venenum (2019) no dalībnieku puses uzskatāms par līdz šim svarīgāko sniegumu grupas daiļradē un tiek saukts par "laimīgo trīspadsmito". Kā norāda grupas solists Mīkaels Ekerfelds (Mikael Åkerfeldt), kurš vienlaikus ir arī grupas dibinātājs un vienīgais dalībnieks, kurš tajā spēlē kopš grupas dibināšanas, šis albums atklāj kā viņa paša, tā arī grupas mākslinieciskās vērtības un muzikālo stilu.

Biļetes uz Opeth koncertu būs pieejamas no 13. jūlija, un tās varēs iegādāties visās Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Šo koncertu iespējams apmeklēt arī ar kādu no koncerta biļetēm, kas iegādāta uz kādu no SIA BDG concerts rīkotajiem koncertiem, kuri ārkārtas situācijas dēļ ir pārcelti vai atcelti.

Top komentāri

00
0
Man nāk miegs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja