Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Koncertzāles Latvija piecu gadu jubilejā uzstāsies LNSO Tarmo Peltokoski vadībā

7.⁠ ⁠aprīlī plkst. 18.00 gaidāms koncertzāles Latvija piecu gadu jubilejas sezonas vērienīgākais notikums – Gustava Mālera 2. simfonijas Augšāmcelšanās iestudējums ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Valsts Akadēmisko kori Latvija, solistēm Perīnu Madefu, Zandu Švēdi un diriģentu Tarmo Peltokoski.

Gustava Mālera 2. simfonija ir viens no vismajestātiskākajiem romantisma laikmeta muzikālajiem darbiem un pazīstama arī kā Augšāmcelšanās simfonija. Kopumā šai simfonijai ir piecas daļas, kurās pastarās dienas, pestīšanas un augšāmcelšanās tematika atklāj Mālera vīziju par mūžības skaistumu. Gustava Mālera savdabīgā, sarežģītā personība un viņa daiļrade veido tiešu arku no vēlīnā romantisma tradīcijām uz 20. gadsimta mūzikas vēsmām. Tā atspoguļo Rietumeiropas romantiskā maksimālisma spožu saulrietu. Gustavs Mālers teicis, ka sacerēt simfoniju viņam nozīmē radīt veselu pasauli. Kopumā Mālers sarakstījis desmit simfonijas, tiesa desmitā tā arī palika nebeigta.

Gan Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim, gan Valsts akadēmiskajam korim Latvija tā būs atgriešanās pie Mālera 2. simfonijas, bet pirmo reizi tas notiks orķestra mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Tarmo Peltokoski vadībā. Atskaņojumā koncertzālē Latvija piedalīsies arī solistes Perīna Madefa un Zanda Švēde.

Tarmo Peltokoski par LNSO māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu kļuva iepriekšējā koncertu sezonā, bet jaunais diriģents jau pirms tam ieguvis ievērojamu pieredzi un arī atzinīgu kritiķu vērtējumu. Pēc viņa uzstāšanās ar Francijas Radio filharmonisko orķestri franču mūzikas izdevums Diapason rakstīja: “Uzmanību, ģēnijs! Jā, mēs zinām: jums to saka bieži. Taču ir svarīgi atzīmēt, ka 22 gadu vecā somu diriģenta Tarmo Peltokoski debija Francijā bija apzīmogota ar ārkārtējas izcilības zīmi. Jaunais somu diriģents rādīja tādu sparu un muzikālo izjūtu, kas atstāj bez vārdiem.”

Biļetes iespējams iegādāties koncertzāles Latvija, teātra nama Jūras vārti kasēs, kā arī citās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja