Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Korim Pa Saulei bronzas godalga Grand Prix konkursā Tolosā

Koris Pa Saulei sīvā konkurencē ieguvis bronzas medaļu, pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē piedaloties vienā no prestižākajiem koru konkursiem pasaulē, vēsta kora pārstāve Inga Vasiļjeva.

Kori konkursā diriģēja kora mākslinieciskā vadītāja Marta Ozola. Folkloras programma vienmēr ir īpaša, jo tiek atskaņota latviešu tautas mūzika. Šoreiz tā bija vēl īpašāka, jo koris programmu noslēdza ar kora diriģenta Jāņa Ozola tautas dziesmas aranžiju Deviņi dēli, ar kuru uzstājās arī apbalvošanas ceremonijā, godinot autoru ar lielām ovācijām. Folkloras programmā koris atskaņoja arī īpaši korim veltītu Lauras Jēkabsones skaņdarba Nāc dieviņi otro redakciju, kas veltīta korim Pa Saulei. Tā ļāva klausītājiem iepazīt latviešu tradicionālo dziedājumu kopā ar brīnišķīgu melodisku dziedājumu.

“Ar šo panākumu Pa Saulei ir sevi pieteicis pasaules koru elitē un iegūtā pieredze, emocijas un publikas mīlestība katram koristam  ir solis augšup. Ir paveikts liels darbs,” stāsta kora vadītāja Marta Ozola.

Koris Basku zemē ne tikai piedalījās konkursā, bet arī aktīvi koncertēja, sniedzot koncertus vairākās pilsētās, kur tika uzņemts ar stāvovācijām. Liels prieks un lepnums ir par mūsu latviešu vokālo ansambli Ēra, kas šajā konkursā arī ieguva godalgas.

Garkalnes novada koris Pa Saulei saka lielu paldies par atbalstu Garkalnes novada domei un Valsts Kultūrkapitāla fondam,

Koris Pa Saulei ir dibināts 2009.gadā. Desmit gadu pastāvēšanas laikā koris diriģentu Jāņa Ozola, Martas Ozolas un Margaritas Dudčakas vadībā, ir ieguvis vietēja un starptautiska mēroga atzinības, izcīnot vairākas zelta godalgas koru konkursos ne tikai Eiropā, bet arī Āzijas valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja