Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Krievijas zvaigznes izpārdod īpašumus Latvijā

Pasaules finansu krīze skārusi arī vietējos un "tuvējo ārzemju", proti, Krievijas šovbiznesa pārstāvjus. Samazinājies koncertu un korporatīvo ballīšu, visdāsnāko ieņēmumu avota, skaits. Strauji, pat uz pusi, kritušies kino, teātra, estrādes zvaigžņu kosmiski augstie (Krievijā) honorāri.

Vienkāršākais risinājums, kā zvaigznēm uzlabot savu materiālo stāvokli, – atbrīvoties no "liekiem" īpašumiem, kaut arī tas pirmajā  mirklī šķiet ekonomiski neizdevīgi (kurš tad šajos grūtajos pirks?). Taču medaļai ir arī otra puse – iespējams, tieši tagad ir īstais brīdis, kad par "zvaigžņu villām" Jūrmalas pirmās krasta līnijas teritorijā var dabūt adekvātu naudu.

Pirmā, ko arī acīmredzami skārusi ekonomiskā krīze, ir latviešu dziedātāja Laima Vaikule, Krievijā populāra estrādes zvaigzne. Viņa savu eleganto, neokonstruktīvisma stilā būvēto balto māju Jūrmalā, kuru pati bija iekārtojusi, iemīļojusi (jo tieši tur viņa jutās visērtāk ar saviem labākajiem draugiem – suņiem) un kurā bija dzīvojusi sešus gadus, pieteica pārdošanai jau šī gada martā. Privātīpašuma sētu tagad rotā plāksnīte "Pārdod/Prodajotsja", arī Jaunā viļņa laikā dziedātāja tur neesot iegriezusies, krievu medijiem ziņo Vaikules kaimiņi: "viņai taču vēl ir milzīgs dzīvoklis Rīgas centrā". Pārdošanas cena arī nav zināma.

Nākamais no "jūrmalniekiem", kas pārdod savu māju, ir grupas Mumij troļ solists Iļja Lagutenko. Māju viņš iegādājās hipotēkā tikai pirms gada un tajā nav pat dzīvojis ilgāk par pāris dienām. Tiesa, "uz ielas" Iļja Igorjevičs Lagutenko nepaliks – ekstravagantās balss un uzvedības īpašniekam ir divi dzīvokļi Maskavā un apartamenti Londonā.

Arī daudzuprāt  "viskrutākā" krievu rokdziedātāja Zemfira pārdod savu privātmāju – tiesa, ne mūsu Jūrmalā, bet Sočos, Melnās jūras kūrortpilsētā. Maijā Zemfira pieņēma emocionāli smagu lēmumu – šķirties no plašā nama ļoti izdevīgā Soču vietā – tuvu jūrai. Tuvākie Zemfiras draugi, slaveno krievu stila ikonu un skandālu dīvu, kinorežisori un aktrisi Renāti Ļitvinovu ieskaitot, gan ieteikuši Zemfirai Ramazanovai nesteigties ar privātmājas tirgošanu, jo Sočos 2013. gadā būs Olimpiskās spēles, kas nozīmē, ka cenas šajā kūrortā tikai augs, jo pilsētā notiek strauja "federālā apbūve" un zemes, ko iegūt privātīpašumā, tikpat kā nav. Bet varbūt tieši tāpēc Zemfira mājas pārdošanas cenu uzstādījusi augstu – 3,5 miljoni eiro?

Taču – kamēr vieni pārdod, citi pērk. Jaunā viļņa koncertu vadītāja Ksenija Sobčaka, viena no perestroikas līdera Gorbačova uzticamajiem līdzgaitniekiem, Pēterburgas mēra Anatolija Sobčaka meita, kas Krievijā un ekspadomju teritorijās pazīstama kā "sabiedrības lauvene", aktrise, dziedātāja, televīzijas raidījumu vadītāja, žurnāliste, stila fūrija un vispār – skandaloza sieviete bez noteiktas profesijas, ir nopirkusi 280 kvadrātmetru plašu piecistabu dzīvokli Jūrmalā, arhitekta Anda Sīļa projektētajā mājā Aristo klusajā Lielupē, Oskara Kalpaka prospektā 20/22. Viņa papildinās diezgan plašo Krievijas šovbiznesa un biznesa personu loku (Zadornovs, Vitorgans, Šifrins u.c.), kam Jūrmalā ir mājas.

Lai arī oficiālā  cena šajā stilīgajā namā vēl norādīta kā treknajos pirmskrīzes laikos (2950 – 3200 eiro par kvadrātmetru), Sobčaka krievu Life versijā "pačukstējusi", ka esot "lielisku dzīvokli Jūrmalā dabūjusi par sviestmaizi – viņiem taču tur krīze!" Pēc biznesa izdevuma Forbes aprēķiniem, pērn, 2008. gadā Ksjušas ienākumi bijuši 2 miljoni eiro. Tā ka nevar zināt, kas Sobčakai skaitās "sviestmaize"...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja