Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kultūras pilī Ziemeļblāzma skanēs Kārļa Vērdiņa dzeja un Jāņa Ozoliņa mūzika

12. martā kultūras pils Ziemeļblāzma kafejnīcā uzstāsies dzejnieks Kārlis Vērdiņš un grupas Sigma solists Jānis Ozoliņš, informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Anete Pitena.

Koncertā skanēs Jāņa Ozoliņa oriģinālmūzika – skaņdarbi un dziesmas ar Kārļa Vērdiņa dzeju, kā arī dzejas lasījumi gan no pagājušā gadā publicētā dzejoļu krājuma Pieaugušie, gan arī jauni, vēl nepublicēti dzejoļi. Mākslinieki sola arī kādas kopīgi tapušas dziesmas pirmatskaņojumu.

Kārlis Vērdiņš publicējis četrus dzejoļu krājumus – Ledlauži (2001), Biezpiens ar krējumu (2004), Es (2008) un Pieaugušie (2015), kā arī dzejas grāmatu bērniem Burtiņu zupa (2007). Vērdiņa dzeja tulkota vairākās valodās, dzejolis Come to Me 2014. gadā iekļauts Londonas Sautbenkas Mākslas centra ekspertu veidotajā 50 pēdējo gadu labāko mīlas dzejoļu sarakstā. Vērdiņš saņēmis Dienas gada balvu kultūrā (2001, 2008), Olivereto balvu (2007), Literatūras gada balvu (2007) un Dzejas balvu (2008).

Jānis Ozoliņš kopš 2005. gada ir grupas Sigma solists un taustiņinstrumentālists. 2015. gadā izdots grupas debijas albums Sazaroto taku dārzs, tas tika nominēts Austras balvai, kā arī izvirzīts Mūzikas ierakstu gada balvai kategorijās Gada albums, Alternatīvais un indie mūzikas albums un Gada debija. 2015. gadā diskā izdots arī sadarbībā ar latviešu dzejniekiem veidotās programmas Dzejkoncerts ieraksts.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas kultūras pils Ziemeļblāzma informācijas centrā, Biļešu paradīze kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja