Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas izdevniecību jauktais koris "Burtnieks" 20 gadu jubileju atzīmēs ar koncertu

Latvijas izdevniecību jauktais koris "Burtnieks" 25.aprīlī plkst. 16.00 ar koncertu Latvijas Universitātes Lielajā aulā (Rīgā, Raiņa bulvārī 19) atzīmēs kolektīva 20. dzimšanas dienu, informē Vita Ruduša, Kora mūzikas atbalsta fonda "Burtnieks" valdes locekle.

Koncertā skanēs Artūra Maskata, Emiļa Melngaiļa, Emīla Dārziņa, Pētera Barisona, Helmera Pavasara, Imanta Kalniņa un Ērika Ešenvalda skaņdarbi, kā arī latviešu tautas dziesmas Ādolfa Ābeles, Egila Straumes, Jura Vaivoda, Imanta Ramiņa, Andreja Jurjāna un Vitas Rudušas apdarē.

Ieeja koncertā ir bez maksas. Koncertu atbalsta Rīgas domes Kultūras departaments.

Latvijas izdevniecību jauktais koris "Burtnieks" dibināts 1989. gada 6.aprīlī, un tajā dzied dažādu vecumu un profesiju pārstāvji - skolēni, studenti, izdevniecību darbinieki, skolotāji, mediķi u.c. Kolektīva mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents kopš dibināšanas ir Egils Lipšāns.

"Burtnieks" savos 20 pastāvēšanas gados atrodas nerimstošā radošo meklējumu un attīstības ceļā, pilnveidojot savu skanējumu un popularizējot Latvijas kora dziedāšanas tradīcijas. Kora repertuārs aptver ļoti plašu kompozīciju klāstu - Latvijas un ārzemju akadēmisko, sakrālo, tautas mūziku, operu korus un lielas formas darbus.

Kolektīvs aktīvi piedalās visos galvenajos ar kora mūziku saistītajos pasākumos Latvijā, kā arī vairāku gadu garumā īsteno skaistu tradīciju - koncertē Latvijas baznīcās, bieži uzstājoties dievkalpojumos un dažādos reliģiskos svētkos.

"Burtnieks" kopš tā dibināšanas brīža par vienu no saviem darbības mērķiem ir izvirzījis iekļaušanos starptautiskajā koru kustībā, pārstāvot Latviju ārpus mūsu valsts robežām. Kolektīvs ar panākumiem ir uzstājies dažādos festivālos, konkursos un koncertos - Holandē, Austrijā, Somijā, Francijā, Igaunijā, Grieķijā, Ungārijā, Lietuvā, Vācijā, Slovākijā, Polijā. Kopš 1993. gada ir starptautiskās organizācijas "Europa Cantat" biedrs un regulāri piedalās tās rīkotajos festivālos.

Šogad "Burtnieks" ir saņēmis XIII Latviešu Dziesmu svētku Kanādā Rīcības komitejas ielūgumu ar savu līdzdalību kuplināt šo nozīmīgo pasākumu. Tādēļ laika posmā no 2009. gada 26.jūnija līdz 7.jūlijam kolektīvam tiek plānotas uzstāšanās Dziesmu svētku atklāšanas koncertā, kopkora sastāvā, viesu koru un garīgās mūzikas koncertā. Kolektīvs arī ir aicināts piedalīties latviešu kopienas Saulgriežu svinēšanā Toronto evaņģēliski luteriskās Sv. Andreja latviešu baznīcas nometnē "Sidrabene" un sniegt koncertu veco ļaužu pansionātā "Kristus dārszs".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja