Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"Latvijas Koncerti" sezonu uzsāks ar Rudens kamermūzikas festivālu

13.septembrī plkst.19.30 Lielajā ģildē ar Gidona Krēmera un "Kremerata Baltica" koncertu tiks atklāts "Latvijas Koncertu" rīkotais Rudens kamermūzikas festivāls un jaunā sezona, informēja "Latvijas Koncertu" pārstāve Rinta Bružēvica. Arī šogad festivāla patrons būs pasaulē pazīstamākais latviešu komponists Pēteris Vasks.

Festivāla atklāšanas koncertā piedalīsies arī jaunais, talantīgais pianists Andrejs Osokins, kurš atskaņos solo Baha Koncertā klavierēm un orķestrim fa minorā. Orķestra vadītājs Gidons Krēmers spēlēs solo Gijas Kančeli opusā Bridges to Bach. Vēl koncertā skanēs Kristapa Pētersona kompozīcija "Šahs", kas veltīta izcilajam šahistam Mihailam Tālam, kā arī Riharda Štrausa  Metamorfozes", kas tiek dēvēta par kamerorķestru repertuāra zelta klasiku. Šajā koncertā orķestri diriģēs Ainārs Rubiķis - Gustava Mālera III starptautiskā diriģentu konkursa uzvarētājs.

17.septembrī plkst.19.30 Spīķeru koncertzālē uzstāsies sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe un  brāļi Oskars un Raimonds Petrauski jeb mūziķu apvienība "Mixed Trio". Viņu koncerta programmā iekļtauta "Fantāzija par Jāņa Ivanova un Dmitrija Šostakoviča tēmām", Riharda Zaļupes skaņdarbs "Deja", kkā arī Ekharda Kopecka, Takacugas Muramaca un Astora Pjacollas kompozīcijas.

18.septembrī plkst.19.30 Spīķeru koncertzālē uz koncertu "Eiropas kamermūzikas pērles" aicina pianiste Liene Circene. Koncerta programmā: latviešu, spāņu, gruzīnu, argentīniešu, kā arī Šopēna, Šūberta un Vaska skaņdarbi.

22.septembrī plkst.19.30 Spīķeru koncertzālē koncertā "Francisko Tancera dzeja mūzikā" skanēs gan Andrē Žolivē un Kloda Debisī skaņdarbi flautai, arfai un altam, gan Sofijas Gubaiduļinas skaņdarbs "Prieku un skumju dārzs". Vienā no viņas skaņdarba daļām izmantotas 20.gadsimta dzejnieka F.Tancera vārsmas, kuru skandējums uzticēts aktierim Ģirtam Ķesterim.

30.septembrī plkst.19.30 Spīķeru koncertzālē savu pirmo koncertu Latvijā sniegs somu stīgu kvartets "Tempera", kura dalībnieki skolojušies Sibēliusa akadēmijā Helsinkos, Edsberga Mūzikas institūtā Zviedrijā un Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Savam koncertam mūziķi izvēlējušies Haidna, Respīgi, Sibēliusa un Vaska mūziku.

1.oktobrī plkst.19.30 Mazajā Ģildē notiks pasaulslavenā gruzīnu komponista Gijas Kančeli 75.dzimšanas dienas koncerts. Šajā dienā komponists pats ieradīsies Rīgā, lai piedalītos orķestra "Sinfonietta Rīga", alta flautista Masimo Merčelli (Itālija), krievu vijolnieka Pāvela Verņikova koncertā. Pie diriģenta pults - Andress Mustonens (Igaunija).

Sīkāka informācija par festivālu pieejama "Latvijas Koncertu" mājaslapā - www.latvijaskoncerti.lv.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja